SURİYE'deki son dakika gelişmeyi Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi duyurdu. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçakları ilk kez doğrudan Suriye ordusunu hedef aldı.

ABD uçakları büyük kısmı IŞİD’in elinde olan Deyr Ez Zor’daki Esad'a ait bir ordu kampını vurdu. ABd saldırısında, 4 Suriye askerinin öldüğü  16'sının da yaralandığı bildiriliyor.

İLK KEZ SURİYE ORDUSU VURULUYOR

Reuters ajansı, açıklamanın doğrulanmasının, koalisyon güçlerinin ilk kez Suriye ordusunu vurduğu anlamına geleceğini yazdı.

SURİYE DOĞRULADI

Suriye hükümetinden bir kaynak, RİA Novosti’ye verdiği demeçte olayı doğruladı: “Hava saldırısı Deyr Ez Zor’da Suriye ordusuna ait ve mühimmatın olduğu kampı vurdu. Elimizdeki bilgilere göre, 4 asker öldü, 16 asker de yaralandı. 2 tank da hasar gördü. ABD öncülüğündeki koalisyonun işi.

PUTİN'İN TEPKİSİ NE OLACAK?

Beşar Esad'ın ordusu ile aktif olarak işbirliği yapan Rusya'nın buna reaksiyonu merak konusu. Bu sıcak gelişme Suriye'de ABD ile Rusya'nın karşı karşıya geldiğini gösteriyor.

3. DÜNYA SAVAŞINA BİR ADIM DAHA MI?

Suriye'de bir yanda ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri diğer yanda Rusya ve İran'ın askerleriyle birlikte destek verdiği Esad ordusu bulunuyor. Suriye'de adeta 3. dünya savaşı provası yapılıyor. Türkiye'nin savaş uçağının vurmasının ardından da süreç hızlanmış görünüyor.