Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, ilçenin teröristlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin doldurulması, patlayıcı tuzakların temizlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmalarda yaralanan 1 özel harekat polisi, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak,şehit oldu. Şırnak'ın Cizre ilçesinde sivil araca uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, 2'si de yaralandı.


KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Sur'da şehit düşen özel harekat polisinin kimliği belli oldu. Şehit olan polis memurunun 24 yaşındaki Mustafa Katırcı olduğu açıklandı. 

6 POLİS YARALANMIŞTI

Sokağa çıkma yasağının 4'üncü gününde devam ettiği ve dün ile bugün yaşanan çatışmalarda 6 polisin yaralandığı Sur ilçesinden acı haber geldi. Bugün öğlen saatlerinde operasyonların yoğunlaştırıldığı tarihi Kurşunlu Camii mevkiinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan özel harekat polisi Mustafa Katırlı, kaldırıldığı Dağkapı Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

CİZRE'DE 2 ŞEHİT

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde gittikleri oto lastikçisinde otomobillerinin lastiğini değiştiren sivil kıyafetli askerlere, PKK'lı teröristler bir araçtan otomatik silahlarla ateş açtı. Saldırıda 2 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı. Askerlerin otomobillerini de yakan teröristleri etkisiz hale getirmek için ilçede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Saldırı bugün saat 13.45'de, ilçenin Nusaybin Caddesi'nde bulunan bir oto lastik tamircisi önünde meydana geldi. Burada özel otomobillerinin lastiklerini değiştirmek için gelen sivil kıyafetli askerlere, hafif ticari araç içinde bulunan teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Teröristler saldırının ardından araçla birlikte olay yerinden hızla kaçtı. Saldırıda yaralanan 4 asker ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan ve henüz kimlikleri açıklanmayan 2 asker, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı 2 askerin tedavisi ise sürüyor.

OTOMOBİLİ DE YAKTILAR

Saldırıya uğrayan askerlerin sivil plakalı otomobilleri ise olaydan bir süre sonra bölgeye gelen teröristler tarafından ateşe verilerek yakıldı. Otomobiller yanarak kullanılamaz hale geldi.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Polis, 2 askeri şehit eden, 2 askeri de yaralayan teröristleri etkisiz hale getirmek için ilçede geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon sırasında bölgeden silah sesleri yükselirken, ilçenin giriş ve çıkışları tutuldu. Saldırının ardından cadde üzerindeki esnaf kepenklerini kapatırken, vatandaşların evlerine çekildiği görüldü