Terör örgütü DAEŞ tarafından “Öldü” duyurusuyla kamufle edilen ve bu yolla güvenlik güçlerince izlenmesi engellenen canlı bomba Nabil Fadli’nin, Türkiye’ye Gaziantep üzerinden giriş yaptığı belirlendi. “Terör nitelikli arananlar” listesinde yer almayan Fadli’nin, 23 Aralık’ta otobüsle Ankara’ya gittiği belirlendi.

Güvenlik birimlerinin takibine takılmayan Fadli, otogarda otobüsten indikten sonra taksiyle Ulus’taki Hitit Oteli’ne gitti. Otele Suriye kimliğiyle giriş yapan Fadli, 4 gün boyunca kenti gezdi. Takipte olmamanın verdiği rahatlıkla Keçiören Ovacık’taki Caferilere ait camiye gitti. Camide namaz kılan ve cemaatle sohbet eden Fadli keşif yaptı; turistlerin çoğunlukta olduğu tarihi Ankara Kalesi ile bazı kritik askeri tesisler ve emniyet birimlerinin çevresinde keşif turları attı.

ŞİFRELİ TALİMAT GELDİ 

Ankara polisinin, yılbaşı öncesi DAEŞ’in kanlı bir saldırı yapacağı yönündeki duyumları üzerine aldığı sıkı tedbirler, Sultanahmet bombacısının başkentte yapacağı eylemden vazgeçmesine yol açtı.

Fadli, örgüt yöneticilerinden gelen “Ankara’da hava kar yağışlı, zemin kaygan, dışarı çıkmamak lazım” yönündeki şifreli talimatla hedef değiştirdi. Fadli, 4 günlük Ankara ziyaretinin ardından 27 Aralık’ta kaldığı otelden ayrıldı. İstanbul’a giderek, eylemi gerçekleştirmek için keşif çalışması yaptı. 12 Ocak’ta turist kafilesinin arasına dalarak kanlı terör eylemini düzenledi.

CAMİYE Mİ SALDIRACAKTI?

Canlı bomba Nabil Fadli’nin bir Caferi camisine gidip sohbet etmesi, akıllara bu camiye saldırı düzenleme olasılığını da getirdi.