İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK terör örgütüne yardım ve destek verdiği gerekçesiyle Doğu ve Güneydoğu'daki 28 belediye başkanının yerine kayyum atanmasının ardından Kurban Bayramı'nın ilk gününde Muş'a gitti.
Özel uçakla Muş'a giden Bakan Soylu, burada kendisini karşılayanlarla bir süre sohbet etti. Bakan, ardından bayram namazını kılmak için kent merkezindeki Lale Camisi'ne geçti. Namaz sonrası Bakan Soylu camiye gelen vatandaşlarla bayramlaştı, çocuklara bayram harçlığı verdi.
"TÜRKİYE'NİN İÇ İŞLERİNE MÜDAHALE OLARAK KABUL EDERİZ"
Cami çıkışında gazetecilere açıklama yapan Soylu, dün ABD Büyükelçiliğinden kayyum tepkisine ilişkin, "Hiç kimsenin bir endişesi olmasın. Hizmetler en üst seviyede görülecektir. Halkın kaynakları, milletimize ve halka aktarılacaktır. Bizi üzen dün bir büyükelçinin yaptığı açıklamadır. Bunu Türkiye'nin iç işlerine müdahale olarak kabul ederiz. Bu değerlendirmeyi de asla kabul edilemez buluruz. Bir taraftan terör örgütüyle olan bağı ve ilişkisi adli ile idari makamlarca ve soruşturmalarla tespit edilen, bu konuda hem anayasamıza hem de kanunlarımıza uygun bir şekilde gerçekleştirilen bir sürecin sonunda eğer terörle mücadele konusunda bir kararlılık ortaya konuluyorsa, bu kararlılık bütün dünyaya özellikle müttefiklerimizle birlikte her türlü teröre karşı mücadele ediyorsak, bu sorumluluktan uzak açıklamalar teröre cesaret verir. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Özellikle dost ve müttefik olarak nitelendirdiğimiz ülkelerin elçileri, bu konuda bir değerlendirme yapma hakkına sahip değillerdir. Bunu açıkça ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
GÜVENLİK GÜÇLERİYLE BAYRAMLAŞTI
İçişleri Bakanı Soylu açıklamalarının ardından Muş İl Jandarma Komutanlığı'nda ve Muş Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde terörle mücadele eden güvenlik güçleriyle bayramlaştı.