Ankara'daki ilk tören, Güniz Sokaktaki evinin önünde yapılacak. İkinci tören ise yıllarca görev yaptığı Meclis’te olacak.

İLK VEDA SAAT 08.00’DE

Demirel’in cenazesi bugün saat 07.45’te hastaneden alınacak. İlk tören Güniz Sokak’taki evinin önünde saat 08.00’de başlayacak. 45 dakika sürecek törenin ardından, cenaze yıllarca görev yaptığı TBMM’ye götürülecek.

Güniz Sokak'taki tören için bazı yollar kapatıldı. Yakınları ve sevenleri Güniz Sokak'a koştu.

Saat 07.45'te Süleyman Demirel'in naaşı Güniz Sokak'a götürülmek üzere hastaneden çıkarıldı.

NAAŞINA GÜL YAPRAKLARI

Saat 08:00'de Süleyman Demirel'in naaşı evinin bulunduğu Güniz Sokak'a getirildi. Askerlerin omuzlarında taşınan Demirel'in naaşına gül yaprakları atıldı, sokak gül sularıyla yıkandı.

DOKTORU AYLİN CESUR: İNSANIN ÖZ BABASI KADAR BİRİNİ SEVEBİLECEĞİNİ ÖĞRENDİM

Törende bir konuşma yapan doktoru Aylin Cesur, Demirel için şunları söyledi:
''Sizden çok şey öğrendim. İnsanın öz babası kadar birini sevebileceğini öğrendim. Veda ederken en derin şükranlarımı sunuyorum. Hayatım boyunca sizden öğrendiklerimi yaşatmaya çalışacağım. Bir tek şey öğrenmedim. Bunu nasıl yapabileceğimi bilmiyorum''

İLHAN KESİCİ DUA ETTİ, TEKBİR GETİRDİ

İlhan Kesici konuşmasının sonunda Süleyman Demirel'in naaşı başında dua ettirdi, tekbir getirdi. Vatandaşlar da tekbire eşlik etti.

DEMİREL'İN NAAŞI MECLİS'E GÖTÜRÜLÜYOR

Demirel'in naaşı, Güniz Sokak'taki evinin önündeki ilk törenin ardından ikinci tören için TBMM'ye uğurlandı. Süleyman Demirel için devlet töreni düzenlenecek.

Tören için ilk gelen lider MHP lideri Bahçeli oldu. Arkasından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tören için yerini aldı.