Gülen cemaatinin medya ayağını hedef alan operasyon kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Hidayet Karaca'nın evine polis baskın düzenledi.

Sabah saatlerinde 3 ekip otosuyla Hidayet Karaca'nın evine gelen polis ekipleri, Hidayet Karaca'nın evinde arama yaptı. Ekipler, medyanın evde yapılan aramayı görüntülemesine izin vermedi.

Samanyolu TV'deki odasında açıklamalarda bulunan Karaca, şöyle konuştu;

"BU GÖRÜNTÜLER TÜRKİYE'YE YAKIŞMIYOR"

"Eğer gözaltı kararı varsa kendileriyle beraber gideriz. İçimiz huzurlu, alnımız ak, başımız dik. Allah'a hamd olsun böyle bir Hizmet kurumunda çalışıyoruz. Ne gam ne keder olur ki önemli olan millete hizmet etmek, biz de burada kalbimiz mutmain bir şekilde bekliyoruz. Ama bu görüntüler Türkiye'ye yakışan görüntüler değil."

Senaristlerin gözaltına alınmasıyla ilgili de konuşan Karaca;

"BU NEFRET OPERASYONU HAYAL ÜRÜNÜ"

"Senaryolar, senaristlerin hayal dünyasına göre gelişir. Demek ki bu nefret operasyonu, bir hayal ürünü çünkü senaryolar bir hayal ürünü.Çünkü senaristler hayal ürünü yazıyorlar. Yazıklar olsun.

Şu an resmi belge bekliyoruz. Evet başsavcıya gitmiştik bilgi için. Biliyorsunuz son çıkan yönetmeliklere göre yapılacak operasyonlarda başsavcıların haberi olacaktı. Bu kadar önemli bir hayal ürününde de demek ki başsavcıya haber etmemişler. Canları sağolsun önemli olan evrak. Evrak gelsin, evrağa göre bakacağız."