TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, TBB, HAK-İŞ, TESK, TÜRMOB ve TZOB "terör" konusunda ortak basın toplantısı düzenledi.

17 EYLÜL SIHHİYE ÇAĞRISI

STK'lar adına açıklama yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, artan terör olaylarına değinerek, tüm Türkiye'ye 17 Eylül çağrısında bulundu. 17 Eylül'de Ankara Sıhhiye Meydanı'nda tarihi bir buluşma yapılacağını belirterek herkesi Ankara'ya çağıran Hisarcıkloğlu, katılamayanların ise bulundukları yerleri al bayraklarla donatmasını istedi.

BAŞKA TÜRKİYE YOK!

Açıklamasında,  ''Kökenizmiz inancımız ne olursa olsun 78 milyon Türkiye'yiz. O yüzden fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz.'' diyen Hisarcıklıoğlu, ''17 Eylül Perşembe günü saat 16:30 bütün Türkiye'yi Ankara Sıhhiye'de buluşmaya çağırıyoruz. Gelin birlikte yaşama irademizi herkese gösterelim. Bu süreçte daha soğunkanlı ve sağduyu olalım. Çünkü başka Türkiye yok.'' dedi.

KATILAMAYANLAR ÜLKENİN HER KARIŞINI BAYRAKLARLA DONATSIN

Buluşmada hiçbir siyasi kuruluşun simgesinin olmayacağının da altını çize Hisarcıklıoğlu, ''Sadece bağımsızlığımızın simgesi olan ayyıldızlı bayrağımız olacak. O gün umut dolu geleceğmize odaklanacağız. Tek bir şeyi haykıracağız. 'Teröre hayır kardeşliğe evet' diyeceğiz. Bize katılmayan milyonları da o gün ülkenin her karışını al bayraklarımız ile donatması çağrsında bulunuyoruz. Diyoruz ki bayrağını al da gel.'' dedi.