15 Temmuz'da FETÖ/PDY mensubu askerlerin başlattığı darbe girişimi sırasında Boğaz Köprüsü'nde darbeci askerlere tepki gösteren bir grup tarafından bir askerin boğazının kesilerek öldürüldüğüne ilişkin haberler yalan çıktı.

YALAN HABERLE DARBEYE YARDIM ETTİLER!

Sözcü Gazetesi'nde 16 Temmuz'da yer verilen haberdeki fotoğrafın 2013 yılında Suriye'deki çatışmalar sırasında çekildiği belirlendi.
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan söz konusu haberin silahlı isyan hareketine kalkışan asker şahısların eylemlerinin desteklenmesi anlamına geldiği, bu kişilerle ilgili toplumda mağduriyet görüntüsü oluşturulmaya çalışılmasında malzeme olarak kullanıldığı iddiasıyla Sözcü Gazetesi internet sitesi yetkilileri ve bu gerçeğe aykırı haberi sosyal medyada paylaşan, böylece silahlı isyan hareketinin devamını kolaylaştıran kişiler hakkında re'sen dosya oluşturdu.

SAVCIYA İFADE VERECEKLER!

Soruşturmanın Türk Ceza Kanunu'nun; 'Türkiye Cumhuriyeti'ne silahlı isyana yardımda bulunarak suçun icrasını kolaylaştırmak', 'suçu ve suçluyu övmek', 'kanunlara uymamaya tahrik' ve 'basın yoluyla bu suçları işlemek' maddeleri çerçevesince yürütüleceği öğrenildi.

Sözcü Gazetesi internet sitesi yetkilileri ve diğer şüphelilerin hafta içi ifade için savcılığa davet edilecekleri öğrenildi.
.