Yaklaşık üç ay önce hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan’ın (46)  vefat eden babası   Hasan Göğebakan (73) son yolculuğuna uğurlandı.

Göğebakan için Buruk Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Merasime merhumun eşi Hatice, oğlu Ferhat, kızı Ferda, kardeşleri Hamit, İsmail, Vahap Göğebakan, CHP İl Başkanı Orhan Sümer, Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni ve çok sayıda aile yakını ile vatandaşlar katıldı.

Sarıçam Müftüsü Bekir Kaplan tarafından kılınan cenaze namazının akabinde  Hasan Göğebakan dualarla Murat Göğebakan’ın da defin edildiği Burak Mezarlığı’nda toprağa verildi. Hatice Hanım, vasiyeti üzerine Murat Göğebakan’ın mezarından getirdiği bir bardak toprağı kocasının kabrine attı. Göğebakan, eşinin arkasında “Murat’ına kavuştu.” diye gözyaşı döktü.

Haber ile ilgili metin girin!.


'Oğlunun acısına dayanamadı'



Kan kanseri (lösemi) olan sanatçı oğlunun ardından kocasının kaybıyla ikinci bir acıyı yaşan Hatice Göğebakan, taziyeleri kabul etti. Eşinin oğlu Murat Göğebakan’ın acısına dayanamadığını ifade eden Hatice Hanım, “Zaten kısmi felçliydi, ondan sonra da iyice kötülendi. Bir hafta önce hastaneye yatırdık. Dün de  vefat etti. Dayanamadı acısına, Murat çağırdı götürdü. Allah başka acı vermesin. Zaten 20 yıldır hastaydı. O da gitti. Söylenecek kelime bulamıyorum. Kelimelerin sustuğu zaman. Murat’ımın acısını unutmadan babası gitti.

Hangisine yanayım; oğlum mu, beyim diye mi ağlayayım? Hepsi üst üste karıştı. Kocam 73 yaşındaydı; ama oğlumun acısını daha unutamadım. Hala içimdeki yaram kanıyor. Yine de Rabbime şükür ediyorum. Haşa, isyanım yok. Rabbim verdi Rabbim aldı. Kocam safra kesesinden ameliyat oldu. Ama gizli kalp krizinden öldü. Ne yapayım ömrü bu kadarmış. Allah rahmet eylesin.” dedi.

 
Haber ile ilgili metin girin!.

Kısmi felçlik dolayısı ile tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren ve konuşma bozukluğu çeken Hasan Göğebakan, geçtiğimiz hafta Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde safra kesesindeki taş dolayısı ile ameliyata alındı.  Operasyon sonrası Yoğun Bakım Ünitesi’nde müşahede alında tutulan Göğebakan 27 Ekim sabahı geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetmişti.