15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerden 3'ü için karar çıktı. Atina'daki temyiz mahkemesinde tekrar duruşmaya çıkan üç asker ve avukatları savunmalarını verdi.

GEREKÇE: HAYATLARININ TEHLİKEDE OLMASI

Mahkemenin kararına göre darbeci üç asker hayatlarının tehlikede olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye iade edilmeyecek. 8 darbeci askerden 3'ü için talep reddedilirken, 5 darbeci asker için karar yarın verilecek.

SIĞINMA TALEPLERİ REDDEDİLMİŞTİ

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç Havalimanı'na iniş yaparak sığınma başvurusunda bulunan sekiz askerin yedisinin talepleri reddedilmişti. Ancak Yunanistan, darbeci askerlerin Türkiye'ye iade edilmesini isteyen Ankara'nın bu talebine yönelik kararını açıklamamıştı.

3 ASKERLE İLGİLİ KARAR VERİLDİ

Reuters'ın haberine göre, Yunan mahkemesi söz konusu askerlerden üçünün Türkiye'ye iadesine karşı çıktı. Diğer beş askerle ilgili karar ise henüz verilmedi.

Reuters, Yunan mahkemesinin kararını, kaçak askerlerin avukatı Stavrula Tomara'ya dayandırdı. Ajans daha sonra haberin mahkeme yetkililerince de teyit edildiğini duyurd