Son dakika... Türk Akımı Gaz Boru Hattı Projesi'ne ilişkin anlaşma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in huzurunda imzalandı. İki liderin ortak basın açıklaması başladı. Türk Akımı anlaşmasıyla Rus doğalgazı Türkiye'ye taşınacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
Bildiğiniz gibi Enerji Kongresi toplantısı 2 gün daha sürecek. Bakanlar arası görüşmeler, uzmanlar arasındaki görüşmelerle bu kongre farklı bir zenginliğe kavuşacaktır.
Bugün devlet başkanları olarak açılış konuşmalarında bir arada bulunduk. Ardından ikili görüşmeleri gerçekleştirdik. Ve bakanlarımız ikili görüşmelerine devam edecekler.
Uzmanlarımız aynı şekilde görüşmeleri devam ettirecekler. Bu tabii ülkeler arasındaki enerji ile ilgili münasebetleri özellikle ilgilendiren konular. Bunun yanında ekonomik, siyasi, savunma, turizm ve kültürel görüşmeler de olacak.
Sayın başkanla dolu dolu bir gün geçirdik. Türkiye ile Rusya arasındaki normalleşme sürecinin aynen devam edeceğine inancım tamdır.
SURİYE KONUSU VE FIRAT KALKANI
Bölgedeki mevcut durum ile Suriye konusunu etraflıca ele alma imkanımız oldu. Fırat Kalkanı operasyonunu görüştük. Bu konuda ne gibi bir işbirliği yapacağımızı değerlendirdik.
Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:
-  
Son dakika: Türkiye ile Rusya arasında Türk Akımı anlaşması imzalandı
GÖRÜŞME 1 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23. Dünya Enerji Kongresi'nin ardından Beşiktaş'taki Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'ne geçti. Kongrenin ardından Rusya Devlet Baskanı Vladimir Putin de köşke geldi. Öte yandan Putin'in etrafındaki Rus korumalar dikkat çekti.
Mabeyn Köşkü'nde saat 17.10'da başlayan Erdoğan-Putin görüşmesi, basına kapalı gerçekleşti. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren görüşme 18.50'de tamamlandı. 
Son dakika: Türkiye ile Rusya arasında Türk Akımı anlaşması imzalandı
GÖRÜŞME ÖNCESİ AKAR DA KÖŞKE GELDİ
Öte yandan Erdoğan, Lütfi Kırdar'daki kongre sonrası saat 16.30 sıralarındaki Beşiktaş’taki Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’ne geçti.
Erdoğan’ın girişinden kısa bir süre önce de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar köşke girdi.
Son dakika: Türkiye ile Rusya arasında Türk Akımı anlaşması imzalandı
SON İKİ AYDA ÜÇÜNCÜ GÖRÜŞME
Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesiyle birlikte temas trafiğine hız veren Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 60 günde iki kez yüz yüze, dört defa da telefonda görüştü. Liderler görüşmelerinde, Türkiye-Rusya ilişkilerini tüm boyutlarıyla detaylı bir şekilde ele alırken, Suriye başta olmak üzere bölgesel konuları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Putin'le yaptığı görüşme, iki ülke ilişkilerinde olduğu kadar, bölge açısından da büyük önem taşıyor. Zira Erdoğan ve Putin, yoğun temas trafiğinde Suriye ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulundu. Suriye ve bölgesel konularda iki lider arasındaki doğrudan diyaloğun İstanbul'da da devam etmesi bekleniyor.
Görüşmede öne çıkması beklenen konular arasında, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler, Rusya'nın tek taraflı uyguladığı vize ve kısıtlamalar, Türk Akımı doğalgaz boru hattı gibi konular yer alıyor.
UÇAK KRİZİNDEN SONRA İLK KEZ TÜRKİYE'YE GELDİ
Ayrıca Türkiye-Rusya ilişkilerinde başlatılan normalleşme sürecine ivme kazandırması ve işbirliğinin daha da geliştirilmesine katkı sağlaması beklenen bu ziyaret, Putin'in uçak krizinden sonra Türkiye'ye ilk kez gelmesi nedeniyle ayrı bir öneme sahip.