Ankara-Bağdat arasında Başika'daki Türk askerleri nedeniyle yaşanan gerilim yeni bir boyuta taşındı. Iraklı milletvekili Abdulrahman el Luveyzi, Musul eski Valisi ve Haşdi Vatani (Ninova Muhafızları) genel komutanı Esil Nuceyfi hakkında Türk askeri ile işbirliği yaptığı gerekçesi ile tutuklama kararı çıktığını iddia etti. Türkiye, Başika'da Haşdi Vatani'ye askeri eğitim veriyor.

IRAKLI VEKİL AÇIKLADI

Non haber sitesine konuşan Iraklı Milletvekili Abdulrahman El Luveyzi, "Bir grup milletvekillerin şikayeti üzerine Musul eski valisi Etil El Nüceyfi hakkında tutuklama kararı çıktı" dedi.

TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI, ARANIYOR

Merkezi Cinayet Mahkemesi tarafından kararın çıktığını ileri süren milletvekili El Luveyzi, "Benim de aralarında olduğum bir kısım milletvekilinin açtığı davadan sonra Musul'un eski valisi hakkında tutuklama kararı çıktı ve şuan aranmaktadır" dedi.

"PARLEMENTO ONAY VERDİ"

Nüceyfi'nin merkezi hükümet tarafından işgalci güç olarak tanımlanan 'Türk askeri' ile irtibatından dolayı hakkında dava açıldığını belirten El Luveyzi, "Bu güçlerin Irak'tan çıkması için parlamento da onay vermiştir" ifadelerini kullandı.

GÖREVDEN ALINDI, HAŞDI VATANİ BİRLİĞİNİ KURDU

Geçtiğimiz 2015 yılında Parlamento'nun onayıyla valilik görevinden alınan Etil El Nüceyfi, Haşdı Vatani birliğini kurdu. Türk askeri Başika'da Haşdı Vatani'ye askeri eğitim verdi. Musul'u kurtarmak için kurulan güç, daha sonra isim değiştirerek Ninova'nın Bekçileri adını aldı.