Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü araçla Türk delegasyonun kaldığı otelin karşısına saldırı düzenlendi. Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali ziyaretini iptal etmedi.
Saldırıyı El Kaide bağlantılı El Şebab terör örgütü üstlendi. Eş Şebap Somali polisini hedef aldığını duyurdu. Saldırıda 2'si saldırgan 5 Somali vatandaşı hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ise Türk heyetinden bir kişi kırılan camlar sebebiyle hafif şekilde yaralanmış olabileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın ziyaret etmesi planlanan Somali'de Türk heyetin kaldığı bir otelin önünde bombalı bir araçla saldırı gerçekleştirildi. Oteldeki Türk delagasyonunun Erdoğan'ın koruma ekibi olduğu  ve heyetin otelin içinde güvende olduğu bildirildi. Dışişleri Bakanlığı bir kişinin çok hafif şekilde yaralanmış olabileceği bilgisini paylaştı. Saldırıda 5 Somali vatandaşı ise hayatını kaybetti.

ERDOĞAN ZİYARETİ İPTAL ETMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bombalı saldırıyla Türk heyetinin hedef alındığı Somali'ye gerçekleştireceği ziyareti iptal etmedi. Patlamada Türk heyetinde bulunanlar zarar görmezken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın patlamaya rağmen Somali'ye gerçekleştireceği ziyareti iptal etmediği belirtildi.

EŞ ŞEBAB ÜSTLENDİ

Saldırıyı  daha önce de Türk Büyükelçiğine saldırı düzenleyen El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü üslendi. Örgüt Somali polisini hedef aldığını açıkladı. Örgütün sözcüsü yaptığı açıklamada, "Otele saldırdık ve oradaki Somalili polislerin bir kısmını öldürdük" denildi. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın yarın gerçekleştireceği Somali ziyaretiyle ilgili herhangi bir ifade kullanılmadı."
 
ÖLEN TÜRK VATANDAŞI YOK"
Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, saldırıda herhangi bir Türk vatandaşının ölmediği ve yaralanmadığı bilgisini aldıklarını söyledi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk heyetine yönelik düzenlenen bombalı saldırı olayının ardından bir televizyon kanalına telefon bağlantısı ile katılan Mehmet Güllüoğlu, son durumu aktardı. Bombalı saldırının, Türk heyetinin kaldığı otelin dışında meydana geldiği yönünde bilgi aldıklarını belirten Güllüoğlu, "Kızılay olarak 3 yıldır Somali'de çalışıyoruz. Zaman zaman saldırılar oluyor. Bu olaya çok şaşırdığımızı söyleyemeyiz. Belki korkutmak istediler, olabilir. Bize ulaşan bilgilere göre ekibimizden ve misafirlerden ölen yada yaralanan yok" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle: "Somali’de meydana gelen saldırı hakkında Somali Büyükelçimizden alınan ilk bilgilere göre ön heyet üyelerinin kaldığı otele yönelik bir saldırı girişimi olduğu, otelin kontrol noktasında patlama meydana geldiği, Türk tarafında herhangi bir can kaybı olmadığı, bir kişinin otelin kırılan camları nedeniyle hafifçe yaralanmış olabileceği, Somali makamlarının güvenlik seviyesini yükselttiği öğrenilmiştir"