Ankara'nın ünlü simalarından İskender Çolak'ın cenazesi bugün Hacıbayram Camii'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

İskender Çolak'ın cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı.

YAVUZ BİNGÖL DE KATILDI

Cenaze törenine Ankara ve İstanbul’dan birçok işadamı ile yeraltı dünyasının önemli isimleri de katıldı. Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazında işadamları Necdet Ulucan, Kürt Ahmet, Yusuf Koç, Nihat Dar gibi isimler de saf tuttu. Cenaze töreninde sanatçı Yavuz Bingöl de Çolak’ın eşi İnci Çolak’ı uzun süre teselli etmeye çalıştı. Tören sırasında taziyeleri eşi İnci Çolak kızları Seval Yetiş, Nurten Yüzügül ve Meral Çolak ile oğulları Yılmaz ve Fırat kabul etti.

Kendisini “Bizimki mafyalık değil, kabadayılık” olarak tanımlayan ve kalp krizinden hayatını kaybeden İskender Çolak, 73 yaşında hayata veda etti.

"LENİN DİYOR Kİ..."

İskender Çolak, yeraltı dünyasında solcu olarak tanınan ender isimlerden de biriydi. Siyasi düşüncesini de Can Dündar'la olan bir röportajında anlatan Çolak, şunları söylemişti:

"Lenin toplu yazılarında diyor ki, "Somunu cıvataya takarsın, anahtarla sıkınca geri atar ya, bu sosyal demokratları da sıkıştırdın mı, burjuvazinin yanına kaçarlar. Ben o Lenin'in bahsettiği sosyal demokratlardan değilim."