Türkiye bugün TSK'dan gelen kaza haberleri ile sarsıldı. Önce Ankara'da bir askeri helikopter 4 pilot şehit oldu.
Bu acı haberin şoku geçmeden bir kaza haberi daha ajanslara düştü. Bu kez haber Mardin'den geldi. Düşen de yine bir askeri helikopter. 

Ankara’nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında eğitim uçuşu yapan askeri helikopter düştü. Kaza, Gölbaşı-Konya Karayolunun 10. kilometresinde Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın da bulunduğu Oğulbey mevkiinde meydana geldi.

İçerisinde 2 pilotun bulunduğu görev uçuşu gerçekleştiren askeri helikopterin yüksek gerilim hattına çarparak düştüğü bildirildi. Sikorsky tipi askeri helikopterin kazasında 4 asker şehit oldu.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Ankara Gölbaşı'nda düşen helikopterde şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi.

Kazada Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman (Kırıkkale), Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar (Aydın), Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuşlar Erdinç Salkım (Tekirdağ) ve Hüseyin Uluçeşme (Eskişehir) şehit oldu.

BİR KİŞİNİN KAYIP OLDUĞU İDDİASI NEDENİYLE ÇEVREDE ARAMA YAPILDI

Düşen helikopterde 1 kişinin kayıp olduğu iddiası ise kısa süreli paniğe neden oldu. Askeri personelin yanı sıra itfaiye, AFAD ve K9 köpekleriyle helikopterin düştüğü alanda bir süre arama yapıldı. Ancak, herhangi bir yaralıya ulaşılmadı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise kazanın nedeninin henüz bilinmediği belirtildi. Helikopter enkazındaki çalışmalar devam ederken, enkazın yarın sabah kaldırılacağı belirtiliyor.

BİR HELİKOPTER DAHA DÜŞTÜ

Ankara'da Gölbaşı yakınlarında eğitim uçuşu sırasında askeri helikopterin düşmesinin ardından bir helikopter kazasıda Mardin'den geldi. İhbar üzerine arama kurtarma ekipleri bölgeye hareket etti.

Mardin’in Ömerli ilçesinde askeri helikopterin daha düştüğü iddia edildi. Mardin Valisi ise "Böyle bir bilgi bize ulaşmadı, araştırmalarımız sürüyor" diye konuştu.