Amonyum nitrat, plastik patlayıcı ve demirlerle güçlendirilmiş bomba, uzmanlar tarafından yerinde fünye ile infilak ettirilerek etkisiz hale getirildi.
 
Tunceli'nin merkez Sütlüce Köyü'nde bulunan Sütlüce Jandarma Karakolu'nun yeri güvenlik nedeniyle değiştirilmesine karar verilmesinin ardından Kırmızdağ Mevkii'nde yeni bir karakol binası yapımına başlandı. Yaklaşık 1 ay önce yapımına başlanan karakol inşaatına iş makineleri ve malzeme taşınması nedeniyle bu Sabah saatlerinde askerler karakola giden stabilize yolda arama tarama faaliyetlerinde bulundu. 
 
Askerler, arama tarama faaliyeti sırasında yolda toprak altına döşenmiş bir patlayıcıyı son anda fark ederek, durumu yetkililere bildirildi. Tunceli'den kalkan bir helikopterle patlayıcının bulunduğu bölgeye bomba uzmanı ekipler indirildi. Uzmanlar, patlayıcıyı yerinde fünye ile infilak ettirilerek etkisiz hale getirildi. Patlayıcının üzerinde yapılan incelemede uzaktan kumandalı ve basma düzenekli, yaklaşık 30 kilo olduğu, bombanın tesir gücünü artırmak için ise içine amonyum nitrat, plastik patlayıcı ile demir parçalarıyla desteklendiği belirlendi.
 
Yetkililer, Sütlüce Köyü'nde yeri değiştirilen jandarma karakol binasının köy dışındaki Kırmızıdağ bölgesine yapıldığını belirterek, PKK'nın karakol yapımını engellemek için yaklaşık 1 haftadır bölgede bombalı tuzaklar kurmak için faaliyetlerde bulunduğu yönünde duyum aldıklarını söyledi. Yetkililer, bu nedenle bu sabah karakola giden yol üzerinde askerlerin arama ve tarama faaliyetinde bulunurken, bir İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) da bölgede keşif uçuşu yaptığını kaydetti. Bölgeye zırhlı araçlarla sevk edilen askerlerin çalışmalarının devam ettiği belirtildi.