Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii'ni ateşe veren, 4 ayaklı minareyi kurşunlayan ve kültürel mirasımızı hedef alan teröristler, bölge halkının büyük tepkisini çekmişti.

5 MİLYONLUK ZARAR 

PKK'lılar; Mekke ve Medine'den sonra en çok sahabe mezarının bulunduğu şehirdeki tarihi yapılara DAEŞ terör örgütü gibi saldırmış ve bölgenin turizm gelirlerini yok etmek istemişti. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 5 milyon lira harcanarak restore edilen 5 cami ve 2 kilise, teröristler tarafından tahrip edilmişti. 

Diyarbakır’da olay çıkartacakları zaman esnafa zorla kepenk kapattıran, buna uymayanların işyerlerine zarar veren teröristlerin, bugüne kadar hiçbir şekilde önünde eylem yapmadıkları bir yer var! 

SIĞINAK GİBİ KULLANILDI 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Süleyman Demirtaş’a ait Liv Suit Otel… Teröristlerin il genelinde yaptıkları her türlü eylem ve kepenk kapatma çağrısına rağmen hep açık kalan ve adeta terör örgütünün sığınağı haline gelen otel hiçbir eylemden en küçük zarar bile görmedi.   

MÜŞTERİ GİBİ GELİYORLAR

İstihbarat birimleri Demirtaş'ın kardeşine ait otelin terörstler tarafından dokunulmaz kılınmasıyla ilgili yaptığı araştırmada şok iddialara ulaştı.

Otelde kırsaldan çatışmaya gelen PKK'nın kritik militanları ağırlanıyor. Otele gece geç saatte sivil kıyafetle müşteri gibi giren teröristler sabah gün ağarmadan çıkıyor. Hendeklerde çıkan çatışmalarda yaralanan teröristlerin bu otelde tedavi edildiği iddiaları damercek altına aldı.  

DEDEMAN DAYANAMADI

Teröristlerin baskısı direkt olarak olmasa da dolaylı olarak bölgenin ilk lüks otelinin işletmeciliğini yapan Dedeman Grubu’nun bile sözleşme yenilememesine neden olmuştu. Grup, terör nedeniyle müşteri sıkıntısı çekmiş ve oteli kapatma kararı almıştı.

ARKA KAPIDAKİ GİZLİ GİRİŞ

Liv Suit Otel’in ana girişi dışında, 3 kapısı daha var. Arkadaki giriş kapısının teröristler tarafından kullanıldığı, akşamları görünmeden içeri girdikleri ve sabah erkenden oteli terk ettikleri öne sürüldü. 

TARİHİ YAKTILAR

Sur'daki tarihi Kurşunlu Camii'ni yakan teröristler, itfaiyenin müdahalesine de izin vermemişti. 4 ayaklı minare ise teröristlerin kurşunlarına hedef olmuştu.