Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar sonucu köşeye sıkışan teröristlerin, silahlarını bırakıp sivil halkın arasına karışarak ilçeyi terk etmeye başladığı belirlendi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Cizre'de bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon hız kesmeden devam ediyor.

Güvenlik güçleri, teröristlerce kullanılan evleri tek tek tespit etti ve bu evlere nokta operasyonlar düzenledi.

Başarılı operasyonlarla köşeye sıkışan teröristlerden özellikle YDG-H mensupları, işgal ettikleri evlerde silahlarını bırakarak, sivil halkın arasına karışıp Cizre'yi terk etmeye başladı.

Savcı kontrolünde evlere giren güvenlik güçleri, bu evlerde çok sayıda terk edilmiş silah ele geçirdi.

Öte yandan örgütün Cizre sorumlusu olan "Agid" kod adlı teröristin bu yolla ilçeden kaçması, teröristler arasında büyük tartışmalara ve moral bozukluğuna sebep oldu. İlçeden kaçmak isteyen bir grup teröristin ise kendi arkadaşlarınca infaz edildiği öne sürüldü.

Terör örgütü mensuplarının "evlerinizi terk etmeyin" tehdidine aldırmayıp Cizre'den ayrılan sivil vatandaşların ise evlerine, şüpheli konumuna düşürmek için bilerek silah bıraktığı da tespit edildi.

Kaynak : AA