ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde dün akşam yapılan yasa dışı gösteride bir araca atılan molotof kokteyli ile yanarak ağır yaralanan polis memuru 33 yaşındaki Zeynep Özçelik, ambulans uçak ile Gülhane Askeri Tıp Akademesi (GATA) Hastanesi'ne kaldırıldı. Kadın polis ile aynı araçta bulunan ve yaralanan 2 polisin ise durumlarının iyi olduğu ve tedaviden sonra taburcu edildikleri belirtildi.
30 PKK YANDAŞI SLOGAN ATIP KİMLİK KONTROLÜ YAPTI

Silopi'de dün akşam saatlerinde bir araya gelen çoğunluğu genç ve çocuklardan oluşan yaklaşık 30 kişi, 3'üncü Cadde üzerine barikatlar kurup lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan göstericiler, yoldan geçen araçlardakilere de kimlik kontrolü yaptı.

İÇİNDE POLİS MEMURUNUN DA BULUNDUĞU ARACI DURDURMAK İSTEDİLER

Bu sırada Silopi Emniyet Müdürlüğü'nde bekçi olarak görev yapan Nurettin Bal'ın kullandığı ve içinde ilçede görev yapan polis memuru Zeynep Özçelik ile ilçe sakini Kemal Aydemir'in bulunduğu otomobil göstericiler tarafından durdurulmak istendi.

ARAÇ DURMAYINCA MOLOTOF ATTILAR

Bekçi Nurettin Bal, otomobili durdurmayıp olay yerinden uzaklaştırmak isterken, öfkelenen göstericiler araca molotof kokteylleri fırlattı. Saldırıda alevler içinde kalan otomobilde bulunan polis memuru Zeynep Özçelik ağır, sürücü Nurettin Bal ile Kemal Aydemir ise hafif yaralandı. Otomobilden güçlükle kendilerini dışarı atan 3 kişi çevrede bulunanlar tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

GATA'YA SEVK EDİLDİ

Yanarak ağır yaralanan polis memuru Zeynep Özçelik, tedavi gördüğü Diyarbakır'dan dün ambulans uçak ile GATA'ya sevk edildi. Silopi'den ambulans helikopter ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldükten sonra vücudundaki ağır yanıklar nedeniyle GATA'ya sevk edilen kadın polis memuru Özçelik'in başı ve vücudunun değişik yerlerinden yanarak ağır yaralandığı belirtildi.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Olay yerine sevk edilen polis ekipler, alevler içinde kalan otomobili TOMA ve belediye itfaiye ekipleri söndürürken, araç kullanılamaz hale geldi. Polis, saldırganları tazyikli su ile dağıttı. Polis, saldırganları yakalamak için ilçede geniş çaplı operasyon başlattı.

2'si güvenlik görevlisi 3 kişinin yaralanmasına yol açan olay ile ilgili soruşturma sürerken, dün kadın polis ile birlikte ayna araçta olan ve hafif yaralanan 1'i bekçi 2 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi.