Araç geçtikten sonra gerçekleşen patlamada can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, patlamanın yaklaşık 100 metre ilerisindeki menfezde ise bir bomba daha bulundu. İkinci bomba kontrollü bir şekilde patlatıldı.

ATAK HELİKOPTERLERİNDEN DESTEK

Edinilen bilgilere göre, Uludere ilçesi Balveren mevkiinin 8. kilometresinde saat 12.30 sıralarında askeri aracın geçişi sırasında daha önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Ölen ya da yaralanın olmadığı patlamada, karayolunda derin bir çukur oluştu. 

Olay yerinin yaklaşık 100 metre ilerisinde bulunan bir menfezin altında ise tuzaklanmış bomba bulundu. Buradaki bomba da güvenlik güçlerince kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlamalar nedeniyle yol trafiğe kapatılarak, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Çok sayıda zırhlı aracın sevk edildiği bölgedeki operasyona 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan ATAK T129 tipi iki taarruz helikopteri de havadan destek verdi. Helikopterlerin zaman zaman PKK’lıların geçiş güzergahlarını taradığı görüldü. Yol ise yaklaşık bir saat aradan sonra yeniden trafiğe açıldı.

YİNE AYNI NOKTA

Aynı noktada 4 Ağustos’ta yola döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 2 asker şehit olmuş, 1 asker ve 1 köy korucusu yaralanmıştı.