17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına katılan polislerden aralarında dönemin Mali Şube MüdürüYakub Saygılı'nın da bulunduğu 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Taraf'ın haberine göre, polislere yönelik soruşturmayı yürüten Savcı İsmail Uçar'ın, ifadesini aldığı bir polise, Erdoğan’ın sözünü ettiği 4. dalgayla ilgili işaret verdiği ve “HSYK seçimlerini biz alacağız. Seçimi aldıktan sonra sırayla basın ve işdünyasına operasyonyapılacak” dediği iddia edildi.

3. DALGADA 33 KİŞİDEN 8'İ TUTUKLANDI, 25 SERBEST

22 Temmuz operasyonunun üçüncü dalgasında gözaltına alınan eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı ve eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yardımcısı Kazım Aksoy’un da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 25 polis serbest kaldı. Polislere “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlamaları yöneltildi.

Serbest bırakılan polislerden eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, “Ne tutuklansak üzülecektik, ne serbest kaldığımız için sevinebildik. Mahkemenin kararı bizim suçsuz olduğumuz cezaevine giren arkadaşlarımızın suçlu olduğu anlamında kesinlikle algılanmamalı” dedi.

"VATANA VE MİLLETE İHANET ETTİYSEK BİZLERİ ASSINLAR"

Yasin Topçu tutuklanan Başkomiser Habip Kunt'un şu mesajını okudu: "Yüce Türk milletine, ‘Biz polisler şunu biliriz ki, bir mahallenin hırsızı o mahallede hırsızlık yapmaz. Ülkemizi soyup soğana çevirenler, milletimizden çalanlar, bu ülkenin bu mahallenin çocuğu olamazlar. Onları bilmem ama biz hormonsuz, köylü bu vatanın öz evlatlarıyız..."

"KENDİ ÖZ YURDUNDA GARİPSİN..."

Tutukalan polislerin mesajlarını okumaya devam eden Topçu şöyle dedi: " Bir diğer kardeşimiz der ki, ‘Rıza Sarraf, Yasin El Kadı Türk evladının değeri kalmadı.’ Yine başka bir arkadaşımız der ki, ‘Kendi öz yurdunda garipsin, kendi öz yurdunda parya.’ Ve bugün kendisini hüzünle cezaevine uğurladığım değerli abim, yıllarca beraber vatana hizmet ettiğimiz Yakup Saygılı’nın mesajını iletiyorum, ‘Vatana ve millete ihanet ettiysek bizleri assınlar.’ Teşekkür ediyorum” diye konuştu.