Hudut birlikleri, Gaziantep sınırındaSuriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan terör örgütü IŞİD üyesi yabancı uyruklu bir kişiyi yakaladı. Teröristin taşıdığı çuvalın içinden model uçak çıkması, "IŞİD, Türkiye'de havadan bombalı terör eylemi mi planlıyordu?" kuşkusuna neden oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı hudut birlikleri, Suriye sınırında alınan yeni tedbirlerle birlikte daha etkin olarak  yasadışı sınır geçişlerini engellemek maksadıyla gece gündüz görevlerini sürdürüyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre; 24 Mart 2016 tarihinde Gaziantep ili Karkamış Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde terör örgütü IŞİD mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu bir kişi, Suriye'den Türkiye’ye yasadışı yollarla geçmeye çalışırken yakalandı. Yakalanan şahsın taşıdığı çuval içerisinde yapılan aramada bir adet model uçak, muhteviyatı ile birlikte ele geçirildi. Yakalanan şahıs, beraberindeki malzemeler ile birlikte jandarmaya teslim edildi.

Hatay'ın Altınözü ilçesinde yapılan yol kontrolünde de, terör örgütü IŞİD mensubu yabancı uyruklu bir terörist yakalandı.