Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, görüş gücü ve manevra kabiliyeti ile ilgili denemeleri süren silahlı İHA’ların çok yakın tarihte kullanılmaya başlanacağı bilgisini paylaştı. Silahlı İHA'lar özellikle olumsuz hava koşullarında çok iyi sonuçlar verdi. Bu konuda ABD üretimi İHA'ları bile geride bıraktı.

''DENEMELER SON DERECE BAŞARILI''

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, terörle mücadelede büyük önem taşıyan silahlı insansız hava araçlarının Türkiye'de üretilmesine dönük çalışmalarla ilgili önemli mesajlar verdi. Akar, denemelerin son derece başarılı olduğunu ve yakında güvenlik güçlerinin bunları kullanmaya başlanacağını söyledi.

Geçtiğimiz pazartesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu'nun önemli Gündem maddelerinden biri de terörle mücadele ve İHA, helikopter gibi Türkiye'nin üzerinde çalıştığı önemli projeler oldu. Genelkurmay Başkanı Akar, terörle mücadelenin yanı sıra TSK'nın gücünü artıracak büyük projelerle ilgili gelinen son nokta hakkında Bakanlar Kurulu'na bilgi aktardı.

ABD İHA'SINDAN İYİ

Org. Akar'ın verdiği bilgiye göre, silahlı İHA üretimine ilişkin çalışmalar iki grup tarafından yürütülüyor. İki şirketin yaptığı denemelerde son derece başarılı sonuçlar elde edildi. Akar, görüş gücü ve manevra kabiliyeti ile ilgili denemeleri süren silahlı İHA'ların çok yakın bir tarihte kullanılmaya başlanacağı bilgisi paylaştı. Akar, denemeler bittiğinde hızla üretime geçileceğini ve bunların peyderpey sisteme sokulacağını da kaydetti. Akar, üretimi üren silahlı yerli İHA'ların özellikle olumsuz hava koşullarında kullanma kabiliyetlerinin yüksek, hatta ABD'nin ürettiklerinden bile bu konuda iyi olduğunu bildirdi. Akar, Türk taarruz helikopteri T129 ve Fırtına tankları ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Sınıra silahlı İHA'lar geliyor