Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV’nin canlı yayınında soruları yanıtladı. 
 
Darbe teşebbüsünün hedefinin demokrasi olduğunun altını çizen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, darbe teşebbüsünün başarıya ulaşması durumunda kaos çıkacağını belirtti.
 
Piyasaların en az etkilenmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Şimşek, bu girişimin Türkiye'nin temellerinin sağlam olduğu için piyasaya etkisinin sınırlı olduğunu belirtti. Şimşek yaşananların artıcılarının olduğunu da sözlerine ekledi. 
 
"Normal vatandaşlarımız müsterih olsun" diyen Şimşek, "ekonominin normal işleyişi açısından ticaret açısından en ufak farklı bir düşünce yok" dedi. 
 
Bu yapının 40-50 yıldır devlete sızdığını anımsatan Şimşek, "OHAL ilanının bir tek hedefi, amacı var. O da paralel ihanet şebekesinin devletin bütün kurumlarından köklü bir şekilde temizlenmesi, Türk demokrasinin karşı karşıya olduğu uzun vadeli risklerin minimize edilmesine ilişkin süreçtir" şeklinde konuştu.
 
"ADİL DAVRANILACAK"
 
Geçici olarak görevinden el çektirilen memurlar için gerekli hukuki sürecin işleyeceğini belirten Şimşek, "Geçici olarak el çektirilenlere adil davranılacak" dedi. 
 
Dün gece açıklanan OHAL kararı ile değerlendirmede bulunan Şimşek, "OHAL'de tek amaç devletteki paralel çeteyi temizlemek" dedi. Şimşek, alınacak kararların süreli olacağını belirtti.
 
"S&P YANLIŞ YAPTI"
 
S&P'nin dün açıkladığı not düşürme kararı hakkında görüşleri sorulan Şimşek, Hazine olarak S&P ile çalışmadıklarını anımsattı ve kararın aceleci bir karar olduğunun altını çizdi.
 
Mehmet Şimşek, S&P'nin yanlış bir karar verdiğini de vurguladı. 
 
Şimşek, "Büyüme var, cari açık azalıyor, bütçede sorun yok" dedi.
 
"Analizleri, tedirginliği anlıyorum" diyen Şimşek, spekülasyonlara inanılmamasını istedi.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, piyasa kurallarının dışına çıkılmayacağını da dile getirdi.
 
Muhalefetten destek isteyen Şimşek, ekonomideki darbeye karşı da işbirliğinin gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.