Jammer cihazını taşıyan polis, Görmez'i bir an olsun yalnız bırakmadı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cuma namazına katılıp, hutbe vermek için geldiğiDiyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde güvenlik güçleri tarafından sıkı güvenlik önlemleri alarak korundu. Silvan Selahaddin-i Eyyubi Cami’inde cuma namazı kılacak olan Görmez’i ilçeye gelişinde Kaymakam Murat Kütük, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Rahmi Atılır ve İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir karşıladı. Görmez’in gezisi sırasında, bir polisin sırtındaki frekans karıştırıcı ve sinyal kesici Jammer cihazı taşıdığı görüldü.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve beraberindekiler daha sonra Silvan İlçe Müftülüğü’ne geçerek, burada kısa bir konuşma yaptı. Silvan halkına geçmiş olsun dileğinde bulunan Görmez ve beraberindekiler daha sonra, Selahaddin-i Eyyubi Camii’ne geçti.

GÖRMEZ’DEN KÜRTÇE BİRLİK MESAJLARI

Dün akşam Mermer Karakolu’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyen Prof. Dr. Görmez, daha sonra Kürtçe devam ettiği hutbede şöyle dedi:

KURTULUŞ İSLAM'LADIR

‘’Daha dün buraya yakın birkaç kilometre ötede bir karakolda ne büyük bir fecahat yaşandı. Şehit olan bütün çocuklarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Cenabı hak millet olarak bizi bir an önce kan dökmekten muhafaza eylesin. Kalplerimizi birleştirerek kardeşlik potasında eriyerek bu vatanı birlikte imar ederek, barışı ve kardeşliği yeniden egemen kılmayı cenabı hak bizlere nasip eylesin. İslam’ın bize kazandırdığı en büyük vasıflardan birisi özgürlüktür. Özgürlük yani azadi. Ancak geçen hafta ifade ettim, aynı ifadeleri sizin lisanınızla ifade etmek isterim ki, İslam olmazsa özgürlük olmaz. İman olmazsa özgürlük olmaz tevhid olmazsa özgürlük olmaz. Kurtuluşumuz imanladır, İslam’ladır, Tevhidledir. Allah kardeşliğimizi daim etsin.’’