Vatandaşlar evlerinden çıkıp günlük yaşamlarına döndü. Bölgedeki güvenlik kaynakları, Silopi’deki olumlu sonuç alınmasının en önemli nedenin örgütün birçok hücre evine yapılan nokta operasyonları olduğunu belirtti. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Silopi’de çok etkin bir mücadele verilmiş ve sonuç alınmıştır" ifadesini kullanmıştı. 

ÖRGÜTÜN HÜCRE EVLERİNE NOKTA OPERASYONLARI 
 
İlçede sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte güvenlik güçleri Silopi Başak Mahallesi’nde örgütün kullandığı birçok hücre evine nokta operasyonlar düzenledi. Operasyonlar boyunca 1 güvenlik görevlisinin şehit oldu. Bölgedeki güvenlik kaynakları, Silopi’de olumlu sonuç alınmasının en önemli nedenin örgütün birçok hücre evine yapılan nokta operasyonları olduğunu belirtti.
 
HÜCRE EVİ GÖRÜNTÜLENDİ 
 
Başak Mahallesi’nde örgütün hücre evi olarak kullandığı binalardan biri DHA kameraları tarafından görüntülendi. Binanın bahçesine bulunan çok sayıda patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Örgüte ait birçok belge ve dökümana el konuldu. 
 
600’ÜN ÜZERİNDE PATLAYICI İMHA EDİLDİ 
 
Başak Mahallesi’nde bugüne kadar 600’ün üzerinde patlayıcı imha edildi. Sokaklardaki hendeklerin kapatılmasının ve barikatların kaldırılmasının ardından mahalleye ulaşımın kolaylıkla sağlandığı belirtildi. Patlayıcıların temizlenmesinin ardından vatandaşlar evlerinden çıkarak günlük yaşamlarını sürdürmeye başladı.  Operasyonlar sırasında güvenli bölgelere tahliye edilen vatandaşlar evlerine döndü. Vatandaşlar kendi imkanları ile evlerini kalacak duruma gelmeye başladı. Başak Mahallesi’ne gelerek incelemelerde bulunan yetkililer, zarar gören evlerin ve okulların onarılması için bir an önce çalışmalara başlanacağı beliritti. 
 
ÖZEL HAREKAT POLİSİ YAYA DEVRİYE ATIYOR 
 
Başak Mahallesi’nde evlerine dönen vatandaşların güvenliğini sağlamak ve PKK’lıların tekrar mahalleye sızmasını önlemek için özel harekat polisi yaya olarak sokaklarda devriye geziyor. Evlerinin bahçelerinde patlayıcı bulan vatandaşlar durumu polise bildiriyor. Polis ekipleri ise olay yerine gelerek patlayıcıları kontollü şekilde imha ediyor. 
 
ZIRHLI ARAÇLARA HER SABAH ÇİKOLATA VE MEYVE  YÜKLENİYOR 
 
Başak Mahallesi’ne göreve giden güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı araçlara çocuklar için her sabah çikolata ve meyve yükleniyor. Güvenlik güçleri bir yandan mahallenin güvenliğini sağlarken diğer yandan çocuklarla vakit geçiriyor.  Çocuklara çikolata ve meyve dağıtan güvenlik güçleri onlarla birlikte oyunlar oynuyor.

NUMAN KURTULMUŞ’UN ’SİLOPİ’ AÇIKLAMASI 
 
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş dün akşam Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Silopi ile ilgili olarak "Silopi’de çok etkin bir mücadele verilmiş ve sonuç alınmıştır. Gündüz saatlerinde halkımız rahat hayatına devam ediyor. Bazı aramaların yapılabilmesi için sokağa çıkma yasağı gece devam ediyor. Silopi’de terörle mücadele parantezinin etkin bir sonuç alınarak kapatılmasını arzu ediyoruz. Silopi’de olumlu bir sonuç alınmıştır. Ama Silopi’de bu parantez kapandığına göre hızlı telafi, restorasyon ve rehabilitasyon süreçlerini yapacağız" ifadesini kullandı