Sokağa çıkma yasağı uygulamasının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesi Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde terör örgütü PKK'lılara yönelik operasyon devam ediyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları neticesinde İskenderpaşa Mahallesi Azizoğlu Sokakta park halindeki şüpheli bir araç, Emniyet Müdürlüğü binasına çekildi. 

Aramada aracın bagajında, operasyon bölgesindeki teröristlere ulaştırılacağı değerlendirilen 1'i kanas olmak üzere 3 uzun namlulu silah, 36 el bombası, 89 roketatar mühimmatı, 90 roketatar sevk motoru, 22 el bombasına ait fünye, 82 şarjör, bin 860 fişek, 2 metal kutu içerisinde uzun namlulu tüfek fişeği, keskin nişancı tüfeğine ait dürbün, 4 keskin nişancı tüfeği şarjörü ve çok sayıda uzun namlulu fişek mayonu bulundu.

SİİRT'TE OPERASYON

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon kapsamında 30 bomba düzeneği, tabanca ve örgütsel doküman ele geçirildi.  

Alınan bilgiye göre, vatandaşların ihbarlarını değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat ve jandarma özel harekat timlerinin desteğiyle Dumlupınar, Ulus ve Sakarya mahallelerinde 10 eve eş zamanlı operasyon düzenledi.

Söz konusu adreslerde, teröristler tarafından hazırlanan ve kullanıma hazır 30 bomba düzeneğinin yanı sıra bir tabanca, eylem notlarının bulunduğu çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Operasyonda, terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Siirt Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünün ardından işlemleri için Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.