Siirt’te dünkü operasyonda vatandaşlardan destek görmeyen teröristlere büyük darbe vuruldu. Hücre evlerine düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, 5 terörist öldürüldü, 3 terörist ise yakalandı.

Siirt'te dün 2 ayrı hücre evine düzenlenen operasyonda 5 terörist öldürülürken, 3 kişi de gözaltına alındı. Özel harekat polisleri, operasyonun ardından bugün hücre evlerine girdi. Evlerde yapılan aramada çok sayıda silah ve mühimmat bulunarak, ele geçirildi. Teröristlerin cephaneliği Özel Hareket Şube Müdürlüğü binasında basına teşhir edildi.
 
"TERÖR ÖRGÜTÜNE BÜYÜK DARBE VURULDU"
 

Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde gazetecilere açıklama yapan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, bölgede uzun süre terör ile mücadele verildiğini, dün Siirt'te yapılan operasyonla terör örgütüne büyük darbe vurulduğunu aktardı. Tutulmaz, “Terörün kaynağı olan problemler her geçen gün hız ile ilerlerken, çözüm sürecinde bunların biraz daha ileri gitme yönünde gayretler sarf edilirken terör örgütü yeniden eylemlere başlayarak bölgemizi ve ülkemizi huzursuz etmeye başlamışlardır. Bu dönemde ilimiz bir huzur şehri konumundaydı. Önemli terör olayları olmamaktaydı. Halkımızda terör örgütüne destek vermemekteydi. Terör örgütü halktan ümidini kesti ve bizzat kendisi kırsal ekibini göndererek eylem yapma arzusu içindeydi. Gerek halkımızın bu konudaki duyarlılığı ve bizlere anında bilgi aktarması ile gerekse güvenlik güçlerimizin istihbarı bilgileri ile örgüt üyelerinin şehre girişinin ertesi günü hücre evlerine operasyon yaptı. Halkımızın huzurunu bozmaya yönelik eylemler yapmaya gelen bu kişilere, terör örgütüne güvenlik güçlerimiz tarafından büyük bir darbe vurulmuştur. Gördüğünüz üzere iki evde cephanelik denilebilecek şeklinde önemli silahlara ulaşılmıştır. Patlayıcı düzeneklerine ulaşılmıştır” dedi.
 
“VATANDAŞLAR TERÖRİSTLERE KAPILARI AÇMADILAR”

Bugüne kadar terör örgütünün Siirt'te başarılı olamadığını aktaran Vali Tutulmaz, bundan sonra da başarılı olamayacağını, bunda en büyük güvencelerinin Siirt halkı olduğunu söyledi.

Tutulmaz, "Dün operasyonlar devam ederken 155 ve 156 numaralarına yapılan aramalara güvenlik güçlerimiz yetişemediler. Her evden bir istihbarı bilgi gelmeye başladı. Kaçan teröristlere halkımız kapılarını açmadı. Halkımız bu davranışı ile huzuru istiyor barışı gerçekten halk istiyor. Terör örgütü barış istediğini söylüyor, ancak barış bu şekilde gelmeyeceğini kendileri de çok iyi biliyor. Nihai olarak barışı isteyen halkımız, huzuru isteyen halkımız terör örgütüne büyük bir darbe vurmuştur. Ben huzurlarınızda Siirt halkına teşekkür etmek istiyorum. Onlar bize devlete güvensinler, biz her zaman onların huzuru için gece gündüz çalışmaya hazırız ve çalışıyoruz” diye konuştu.