İdil İlçesi'nde çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında başlatılan operasyonlar sürüyor.
Turgut Özal Mahallesi'nde devam eden operasyonlar kapsamında bugün kalabalık bir terörist grubu ile sıcak temas sağlandı.
Sabah saatlerinde sağlanan temasla birlikte şiddetli çatışma oldu. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 13 PKK'lı ölü ele geçirilirken, mahallede operasyonlar devam ediyor.

Öte yandan Yeni Mahalle'deki patlayıcı tuzaklı sokak ve evlerde başlatılan aramalara devam ediliyor. 
ÖLDÜRÜLEN PKK'LI SAYISI 16'YA ÇIKTI

İdil İlçesi'nin Turgut Özal Mahallesi'nde çıkan çatışmada öldürülen 13 PKK'lının cesetleri buradan alınarak traktör römorkuna konuldu. Çevre Yolu'nda, önde 2 zırhlı araç, ortada römorkunda ceset bulunan traktör ve arkada yine güvenliği sağlayan zırhlı araçla İdil Devlet Hastanesi bahçesine getirilen cesetler, morga alındı.
Dirsekli ile Kuyulu köyleri arasındaki kırsal alanda bir grup PKK'lının olduğu istihbaratı üzerine buraya da hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında öldürülen 3 PKK'lı, daha sonra cenaze aracıyla İdil Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi. Bugün 16 PKK'lının öldürüldüğü ilçede operasyonlar devam ediyor.