ABD'ye gerçekleştirilen 21 Ekim siber saldırısının yankıları ülkemizde de duyulmaya başlandı. Bu saldırıdan sonra BTK, acil koduyla toplantı düzenledi.

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik düzenlenen ve Spotify, WhatsApp, Play Station Network ve Netflix gibi tüm dünyaya ulaşan ABD merkezli internet servislerini hedef alan siber saldırı sonucunda ABD'nin yaklaşık 7 milyar dolar zarara uğradığını sizlerle paylaşmıştık.

ABD'de İnternete Erişimi Engelleyen Siber Saldırının Zararı: 7 Milyar Dolar
Bu siber saldırı bitmesine rağmen siber saldırının nedeni hala net bir şekilde bilinmese de Rusyave Çin'den gelen kaynaklar tarafından ABD'ye saldırı yapıldığı şu anda bilinen detaylardayken işin siyasi boyutu sonucunda diğer ülkelerin de siber saldırıya maruz kalma ihtimali bulunuyor.
Ülkemizde de herhangi bir tehdite cevap vermek adına Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), harekete geçti. 21 Ekim siber saldırısı sonrası acil bir toplantı düzenledi.
Ekipler herhangi bir siber saldırıya karşı hazırlıklıydı
BTK'nın Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görev yapan beyaz yakalı hackerlar ile iletişime geçerek herhangi bir tehlikeye karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söylediği ve vatansever hacker grubu olarak tanıdığımız Ayyıldız Tim'in de herhangi bir olası siber saldırıya karşı güvenlik önemlerini aldığı eklenirken ekiplerin 21 Ekim gecesi ülkemize de yöneltilebilecek bir saldırıya karşı tetikte olduğu belirtildi.
Hem MİT'e bağlı iyi niyetli hackerlar hem de Ayyıldız Tim ekibi ülkemize düzenlenecek olası bir siber saldırıya karşı hazırlığını koruyor. Ülkemizin maruz kalacağı bir siber saldırı durumunda ekipler harekete geçecek ve olası bir siber saldırı belki de hiçbir zarar olmadan atlatılacak.