Fatih KARAÇALI-Gökhan KESKİNCİ/ADANA, () - ADANA'da, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobi Seyhan Nehri'ne uçtu, 18 yaşındaki Berfin Alçiçek ile 19 yaşındaki Ceren Kuruluk ölürken 3 kişi de yaralandı.
Kaza, saat 03.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Yenibaraj Mahallesi'nde, Seyhan Nehri yanından geçen Özdemir Sabancı Bulvarı'nda meydana geldi. 19 yaşındaki Ersel Kaya yönetimindeki 01 COA 52 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkınca önce refüje çarptı ardından da savrularak Seyhan Nehri'ne uçtu. Otomobil sürücüsü Ersel Kaya ile ynındaki arkadaşları 18 yaşındaki Mehmet Erdinç Kürklü ile 19 yaşındaki Eren Köçükgöde yüzerek dışarı çıkarken, Berfin Alçiçek ile Ceren Kuruluk suda kayboldu.
Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen ekipler, kayıp kızların kurtarılması için çalışma yaptı. Dalgıç polisler tarafından yapılan arama sırasında kaza anında otomobilin camından fırladığı belirlenen ve başı parçalanan Ceren Kuruluk'un cesedi kıyıya yakın bir bölgede, Berfin Alçiçek'in cesedi ise 50 metre uzaklıkta bulundu.
DÜN ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRMIŞ
Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan sürücü Ersel Kaya, arkadaşlarının cesetlerinin bulunduğunu öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencisi olan Ersel Kaya, gözaltına alınarak ifadesi için Bağlar Polis Merkezi'ne götürüldü.
Kaya'nın ifadesinde otomobilin kontrolden çıkıp refüje çarptığını, bu sırada yanında oturan kız arkadaşının ani bir hamle ile direksiyonu kendine doğru kırması sonucu otomobilin Seyhan Nehri'ne uçtuğunu söylediği öğrenildi.
Genç kızların cesetleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Berfin Alçiçek'in bu yıl KKTC'deki özel bir üniversitenin psikoloji bölümüne dün kaydını yaptırdığı, Ceren Kuruluk'un ise Açık Öğretim Fakültesi'ne kayıt yaptıracağı öğrenildi.
Adli Tıp Kurumu'na gelen Alçiçek'in babası öğretmen Yalçın Alçiçek, kızının cesedini teşhis ettikten sonra fenalık geçirdi. Alçiçek, kızının dün üniversiteye kaydını yaptırdığını söyledi.

FOTOĞRAFLI