Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesinde dün PKK'lı bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan 16 askerden, Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen’in Seydikemer’e bağlı Yenimahalle’de oturan ailesine şahadet haberi verildi. Babası Mehmet ve annesi Hacer Ergen ile yakınları acı haber üzerine sinir krizi geçirdi. Evde fenalaşan ve kalp hastası olduğu belirtilen baba Mehmet Ergen, eve gelen ambulansta ilk müdahalesinin ardından Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 

Yakınlarının yanı sıra mahallede oturanlar da şehidin baba ocağına geldi. Fethiye’den gelenlerin de bulunduğu yaklaşık 300 kişilik bir grup, sloganlar atarak şehidin evine ulaştı. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz ve Fethiye Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı da şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. 

Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen’in 10 ay önce göreve başladığı ve çıkan olaylar nedeniyle izne gelemediği belirtildi. Şehidin amcaoğlu Nihat Ergen, “Askerliği çok seviyordu, asker olmak istiyordu. Bu yüzden sözleşmeli olarak gitti. Acı haber bizi çok üzdü. Hem annesi hem de babası hasta. Babası kalbinden anjiyo oldu. Şehit haberini aldık çok üzüntülüyüz. Bu kadar kalabalığın evimizde toplanması ise bizim için ayrı bir gurur oldu” dedi. 

Şehidin mahalle arkadaşı Aydın Ören, “Normalde şu an izinde olacaktı. Bölgedeki olaylar nedeniyle gelemedi. Burada herkesin çok sevdiği bir insandı” diye konuştu.

Şehit Ergen ile aynı taburda görev yapan Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Büyükçotur ise bölgedeki mayınlı tuzakların temizlenmesine ilişkin görev sırasında olayın yaşandığını anlatırken, “Çok iyi bir insandı, beraber başlamıştık her şeye” dedi.