Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? Peki Sevgililer Günü neden kutlanır ?

Sevgililer Günü Doodle yapıldı. Google bu Romantik günü atlamadı ve Sevgililer Günü’nü Doodle yaptı. Her sene 14 Şubat’ta kutlanan Sevgililer Günü’nün hikayesi nedir?  Sevgililer Günü neden 14 Şubat'ta kutlanır ? 

Sevgililer Günü’nün kökeni Roma Katolik Klisesi’nin inanışına dayanmaktadır. Valentine adındaki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Hatta bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” olarak bilinir. Valentine kelimesi, hoşlanılan kişi veya sevgili anlamında kullanılır.

1908 tarihli Katolik Ansiklopedisi'ndeki eski şehitler listesinde, 14 Şubat gününe kayıtlı, inancı yüzünden öldürülmüş üç tane Aziz Valentine geçmektedir. 

Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı tarihi dokümanlarda hiç geçmemektedir ve kimi tarihçilere göre sadece bir efsanedir. Valentine'nin onuruna kutlama günü, 14 Şubat 496 yılındaPapa Gelasius tarafından ilan edilmiştir. 1969 yılında kilise takviminden Aziz Valentine gününü çıkarmıştır.

Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı ilk olarak 14. yüzyıla ait kaynaklarda görülmektedir. 1381 tarihli Parlement of Foules adlı kitaba göre, Fransa'da ve İngiltere'da 14 Şubat geleneksel olarak kuşların çiftleşme günü olarak bilinmekteydi. Günün bu özelliğinden dolayı Sevgililer Günü'nde sevgililer birbirlerine güzel sözler yazan notlar vermekteydi ve bu notlarda birbirlerine Valentine diye hitap etmekteydiler.

Hristiyan olduğu için öldürülmüş din adamı Valentine ile romantik aşk arasındaki ilişkiyi anlatan efsanelerin 14. yüzyılda ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bu efsanelerde geçen başlıcaları şöyledir:

- • Valentine, öldüreleceği günden bir gün önce gardiyanın kız kardeşine "Valentine'ninden" imzalı bir aşk notu vermişti.

- • Romalı askerlerin evlenmesinin yasak olduğu dönemlerde; gizlice evlenmelerine yardım etmişti.

Günümüzde sevgililerin birbirine hediyeler, çiçekler, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. 

Araştırmalara göre dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir ve bunun yanında hediye alımlarından kaynaklı piyasa satışlarıda oldukça yüksektir.

Sevgililer Günü'nün İlham Perisi Google

Sevgiliye gönderilecek mesajların ne olması gerektiğini de artık Google'a soruyoruz.Gelişen mobil teknolojiler ile birlikte Google Arama Trendlerinde“Günaydın Sevgilim…” “İyi Geceler Aşkım…” mesajlarının arama hacimlerindeki artış dikkat çekici noktaya ulaştı.

Online ve offline dünyanın içiçe geçtiği günümüzde gündemin aynası olan Google Arama Trendlerinde sevgiliye gönderilen mesajlardaki artış dikkat çekici oranlara ulaştı. Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen cep telefonları ilişkimizin geleceğinde önemli bir rol oynuyor. Google Arama Trendleri analizinde Türklerin aşk hayatında da ekranlardan kopamadığı ve mesaj gönderirken de içeriği belirlemede Google'a danıştığı sonucu ortaya çıkıyor.
 
Google aramalarına bakıldığında sevgiliye yönelik mesajların hangi dönemlerde ne kadar arandığı kolayca görülebiliyor. Sevgiliye özel “günaydın” ve “iyi geceler” mesajları en çok mobil cihazlarda aranıyor. Akıllı telefonlardan yapılan aramalar tabletler ve bilgisayarlarda yapılan aramaların dört katına ulaşıyor. 2014’ün 4. ve 12. ayları arasındaki dönemde günlük ve saatlik arama paylarına göre ise,sevgililer günaydın mesajlarını gözünü açar açmaz planlıyor. İyi geceler mesajları ise akşam saatlerinde aranıyor.
 
İşte Sevgililer Günü mesajlar :
 
Sana doğru bir kelebek uçurdum, dağları denizleri aştı seni buldu, yanağınaufacık bir öpücük kondurdu. Hissettin mi? Sevgililer günün kutlu olsun!
    Doğan her günün sabahında içimde gözlerini görebilmek aşkı olmasa, inan hiçbir şeye değmezdi yaşamak. Sevgililer günün kutlu olsun!
    Bir yudum sevgi koskoca bir okyanusa bedeldir. Şimdi uzaklarda senin bir yudum sevgine hasretim sevgilim. Seni hasretimi tüketircesine kucaklıyorum.
    Sana yıldızlar kadar yakın olmak isterdim her baktığında beni görebilmen için, sana bulutlar kadar yakın olmak isterdim üzüldüğünde gözyaşlarını yağmur olup silebilmek için, sana sen kadar yakın olmak isterdim ki beni, seni sevdiğim kadar sevebilmen için. Sevgililer günün kutlu olsun biriciğim.
    Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızlar, ormandaki ağaçlar, dünyadaki insanlar, okyanustaki sular ve güneşin ışıklarından daha çok seviyorum.
    Sen çöllerde serap gibisin, engin denizlerde yakamoz gibisin, ışığım sensin, güneşim sensin... Bil ki çok özlendin... Sevgililer günün kutlu olsun!
    Sevgililer öpüşürken neden gözlerini kapatır bilir misin? Çünkü gözleriyle değil de kalpleriyle görmek isterler. Yani hissetmek isterler. Ben de seni ruhumun derinliklerinde hissediyorum sevgilim çünkü seni çok seviyorum. Sevgililer günümüz kutlu olsun!
    Maviler giyer bulut olurum, yeşiller giyer bahar olurum, bakarsın bir gün beyazlar giyer senin olurum. Sevgililer günün kutlu olsun.
    Bulutlara yükledim hasretimi, rüzgarlarla yolladım sevgimi, yağmurlar yağdırdım gözyaşlarımla küçük melekler gönderdim seni öpmeye! Sevgililer günün kutlu olsun!
    Bir kuş olup gitsem, aşsam şu enginleri, varsam senin yanına. Öpsem doyasıya, koklasam seni, en büyük hediye odur bana.
    Hani en güzel aşklar imkansız gelir ya insana, imkansız olduğun için aşığımsana!.. Sevgililer Günnü kutlu olsun birtanem, seni çok seviyorum.
    Gece bir başka giyer siyahını, yıldızlar daha bir sönük olur ve hayat daha bir kahpe oynar oyununu sen yanımda yoksan eğer. Beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, karbeyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, uzat yanağını . Muuckk!!!
    Kimsin sen? Yaşamak isteyip de yaşayamadığım umutlarım, farkında olmadan yıllardır beklediğim mi? Kimsin sen? Sen benim sevgilimsin, sevdiğimi söyleyebildiğim.