Dağlıca’da 16 askerin şehit olmasının ardından aynı birlikte askerlik yapan askerler isyanlarını sosyal medyadan duyurdu...

Askerlerden A.A., “Ne yazsam şimdi ben buraya, ne söylesem? Sabah beraber çay içtiğim arkadaşım şehit oldu onu mu yazayım ya da cuma günü İstiklal Marşı okuyup nasılsınız aslanlarım diyen ve bugün şehit düşen tabur komutanı mı? İçim yanıyor. Dün beraber yediğim içtiğim sohbet ettiğim arkadaşlarımı şehit verdim onları mı anlatayım? Allahımmmm dilimin dönmediği söyleyemediğim cümleleri sana havale ediyorum” diye yazdı. 



 
Başka bir asker ise; “06.09.2015 saat sabaha karşı 04.30... Koğuştaki bir kaç tıkırtıyla uyandım. 3 gündür atlatamadığım gribin etkisi hala üzerimdeydi. Koldaki arkadaşlarım ben hastayım diye beni yanlarında götürmek istemediler. O yüzden benden habersiz Dağlıca Karakolu’na çıkıp, PKK tarafından kapatılan Yüksekova-Hakkari yolunu açacaklardı. Saat 05:10 kol çıkmak üzere. Gelmemi istemedikleri halde kalkıp hazırlanışım, Kobra’nın yanına kadar gelişim rahatsız etti hepsini. “Sen hastasın gelme. Silah kaydın var bugün burada kal” dedi. Tilki. Israrımda diretmem komutanımın dudaklarından dökülen 4 kelime çınladı kulaklarımda “Sana emrediyorum. Burada kalacaksın!”


 
- Saat 15:00 Dağlıca Karakolu’na baskın olduğu yönünde asparagas olmasını umduğumuz bir haber geldi.
 
- Saat 19:00 Dağlıca Karakoluyla irtibat kesildi. Ulaşamıyoruz. Arkadaşlarım ve komutanım telsize cevap vermiyorlar. Frekans ayarlı değildir diye teselli umup yine de tedirgin bir şekilde haber bekliyorum.
 
- Saat 20:35  Dağlıca’dan şehit haberleri gelmeye başladı. Korkum, ekmeğimi suyumu paylaştığım, bayat ekmeği 3 kişiyle yediğim, aynı golde beraber bağırdığım aynı sigarayı içtiğim o güzel insanların beni terk etmeleri.



 
- Saat 22.40 Yan ranzada yatan TİLKİ ŞEHİT! Alt ranzada yatan botlarımı saklayan HOCA ŞEHİT

Koğuşun en küçüğü  TERLİKSİ ŞEHİT!
 
Ula Ankarali Alt devreler gelecek uşağım diyen LAZ ER ŞEHİT!
 
Kol Komutanım Teğmen Kırgız YARALI!
 
Yorganımı çekiştiren Kobracı MURAT ŞEHİT!
 
Kardeşinin düğünü için gün sayan ARAP MERT ŞEHİT!
 
Şahin grip. Şahin gidemedi. Şahin’in yası var bugün. Şahin yaralı.