Şehit Astsubay Mehmet Burak Demirci’nin 3 aylık bir bebeğinin olduğu, şehit Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu’nun 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Şırnak’ın Cizreilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personelin özel aracını değiştirmek üzere gittiği oto kiralamadan deneme amaçlı aldığı araç ile Nusaybin Caddesi’nde seyir halinde iken PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından silahlı saldırı uğradılar.

Cizre’nin Nusaybin Caddesindeki saldırı sonucu araçta bulunan Jandarma Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu ve Jandarma Astsubay Mehmet Burak Demirci şehit oldu.

Jandarma Astsubay Mehmet Burak Demirci’nin eşi Hümeyra Demirci Cizre Emniyet Müdürlüğünde polis memuru olarak çalıştığı ve 3 ay önce bir çocuğunun dünyaya geldiği öğrenildi. Jandarma Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu’nun ise iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Saldırıda yaralı kurtulan Jandarma Astsubay Arif Bayraktutar ve Uzman Çavuş Mehmet Yurdakul olay yerine gelen ambulans ile Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Deneme amaçlı aldıkları aracın PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından ateşe verildiği öğrenildi. Askerlerin otomobillerini de yakan teröristleri etkisiz hale getirmek için ilçede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.