Kobani eylemleri sırasında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir grup PKK'lı tarafından vahşice öldürülen Yasin'in günlüğünde yer alan bir cümle bir hayli duygulandırdı. Yasin günlüğünde merhametten ve efendimizden söz etmiş.
ŞEHİT YASİN MERHAMETİ BÖYLE ANLATMIŞ
Yasin Börü öldürülmeden bir hafta önce araştırıp kaleme aldığı şu notları annesine okumuştu: “Merhamet, acımak, bağışlamak, şefkat göstermek iyilikte bulunmaktır. Hz. Muhammed canlılara karşı şefkatli ve merhametliydi. Akrabalarını ve komşularını ziyaret eder, onlara şefkat gösterir, yetimi, düşkünü ve mazlumu gözetirdi. Hz Muhammed hastaları ziyaret eder, köle ve fakirlerle oturur onlarla yemek yerdi.”

BEDENİ TANINMAZ HALE GETİRİLDİ
Gözü yaşlı anne Hatice Börü ise “Oğlum saygılı ve iyilik sever bir çocuktu. Öğrendiklerini paylaşırdı. Geçenlerde de bana merhametin dinimizdeki önemi ve peygamberimizin bu konudaki tutumunu anlatmıştı. Ancak vicdansızlar ona hiç acımadılar, merhamet etmediler. Oğlumun nazik bedenini tanınmaz hale getirdiler” dedi.
PKK'LI KADIN YASİN'İ ARABASIYLA EZDİ
Kurban eti dağıtırken PKK’lılarca linç edilen liseli Yasin’in üzerinden aracıyla geçen kişinin, yan apartmanda oturan 2 çocuk annesi bir kadın olduğu iddia edildi.
Görgü tanığı ifadelerine göre Yasin ile 3 arkadaşının linç edildiği akşam, Yasin’in üzerinden arabayla geçen kişi, yan apartmanda oturan evli ve iki çocuklu bir kadın. Görgü tanığı, Bağlar’da oturan bu kadının, linç sırasında arabasına iki kişi alarak Yasin’i ezdiğini söyledi. Gençlerin sığındığı apartman ile yan apartmanda oturan 8 kişinin linci gerçekleştirdiğini belirten görgü tanığı, linçten bir gün sonra bu kişilerin apar topar taşındıklarını söyledi.