Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen polis memuru Yalçın Yamaner'in, görev yaptığı kentte bir caminin temizlik masraflarını 2 yıldır karşıladığı ortaya çıktı.

Siirt'te bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince PKK'lı teröristlere yönelik 15 Ocak'ta bazı adreslere gerçekleştirilen ve 7 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda şehit olan polis memuru Yamaner için emniyet yetkililerine taziye ziyaretleri sürüyor. İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirtlilerin taziyelerini Polisevinde kabul ediyor.
Gruplar halinde gelen vatandaşlar, hem şehit için hem de yaşanan olayların son bulması için dua ediyor. Şehit Yamaner'i tanıyanlar ise kendisiyle ilgili anılarını paylaşıyor.

BİNLER TERÖRE ÖFKE KUSTU

"Caminin halılarını yıkatıyordu"

Ziyarete gelen vatandaşlardan Murat Coşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit polis memuru Yamaner'in Siirtliler tarafından bilinen ancak kamuoyuna yansıtmadığı fedakarlıkları olduğunu söyledi.

Coşar, şehidin, ibadet ettiği cami ile bahçesinde bulunan, eşi ve kızının Kur'an-ı Kerim öğrendiği kurs binasının temizlik masraflarını her ay düzenli olarak karşıladığını belirterek, "Burada vurulan her can bizim canımız ve kanımız. Yitirdiğimiz her vatan evladı bizim kaybımız. Çok değerli bir canı yitirdik" dedi.

"Şehidimizin çocuklarının yaşadığı acı yüreklerimizi dağladı"

"Rahmetli Yalçın kardeşimiz Ordulu olmasına rağmen görev yaptığı bu kentte bir camimizin temizlik giderlerini karşılıyor, caminin halılarını yıkatıyordu" diyen Coşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehidimizin eşi de Siirt'teki vatandaşlarla sürekli bir araya gelir, onların taziyesine, düğününe katılır, mutluluklarını ve acılarını paylaşırdı. Şehidimizin çocuklarının yaşadığı acı yüreklerimizi dağladı. Bu acıların son bulmasını istiyoruz. Bunların (teröristlerin) burada olayları yönlendirmesine bölge ve Siirt halkı olarak müsaade etmeyeceğiz. İnşallah olaylar son bulur, canlar yitirilmez, evlatlarımız bu şekilde toprağa verilmez. Şehidimizin Ordu'daki ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu acıların son bulması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız."

"Camimize gizliden yardım ettiğini öğrendim"

İl Müftüsü Faruk Arvas da şehit polis memuru Yamaner'in hayırsever bir insan olduğunu bildiklerini söyledi.

Şehidin gösteriş olmaması için yaptığı yardımları gizlediğini vurgulayan Arvas, "Şehidimizin camimize gizli gizli yardım ettiğini sonradan öğrendim. Şehit polisimizi çok iyi tanıyordum. Kendisiyle daha önce çok görüştük ama camiye yardımda bulunduğunu bana hiç bahsetmedi. Allah yardımlarını kabul etsin, mekanı cennet olsun. Siirtliler de bu kardeşimize sahip çıkarak kendilerine yakışanı yapmışlardır" diye konuştu.