Şehit ailelerine yardım için herkes karınca kararınca elini taşın altına koydu. Kimi para gönderdi, kimi kıyafet yardımı yaptı. Vatandaşın yardımlarına kurumlar da katıldı. Özel okullar, anaokulundan 12'nci sınıfa kadar şehit çocuklarının eğitimi üstlendiklerini açıkladı. Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel, TÖDER yönetim kurulu olarak üye kurumlarında şehit çocuklarını tüm sınıflarda tam burslu okutma kararı aldıklarını sosyal medya hesabından duyurdu. TÖDER Başkan Yardımcısı Metin Özer de, derneğe bağlı500'den fazla özel öğretim kurumu olduğunu belirterek, "Biz aslında şehit çocuklarımıza bu imkanı her zaman tanıyoruz. Kanun yüzde 3 kontenjan sınırlamasında, şehit, gazi, yetim, fakir çocuklar şeklinde bir sınırlama getiriyor. Biz aldığımız kararla tüm şehit çocuklarına okullarımızı açıyoruz" dedi. 


BABALARININ EMANETİ

Özer, şehit çocukları için "Onlar bize babalarının emaneti. Onlara gözümüz gibi bakmak borcumuzdur" diye konuştu. Özel Öğretim Derneği Başkanı Ahmet Akça ise söz konusu uygulamanın yerinde olduğunu, ilk yönetim kurulu toplantılarında gündeme getireceklerini söyledi. Öte yandan daha önce şehit yakınlarına kamuda istihdam, faizsiz konut kredisi gibi destekler sağlayan hükümet de, şehit ailelerine düzenli psikolojik ve sosyolojik destek sağlanması için harekete geçti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 81 ile gönderdiği yazıyla, "Şehit ailelerinin yanında olun. Psikolojik destek sağlayın ve durumlarını düzenli olarak takip edin" talimatını verdi. Görevlendirilen sosyal çalışmacılar, şehit ailelerine defin sürecinden itibaren destek sağlıyor. Ailelerin psikolojik durumları uzmanlar tarafından sürekli takip ediliyor. 

ASKER VE POLİSE YÜZDE 50 İNDİRİM

Türk Hava Yolları (THY), asker ve polislere Kurban Bayramı süre- since yapacakları seyahatlerde yüzde 50 indirim uygulayacak. İndirim, 17 Eylül-4 Ekim'de seyahat edilmesi koşuluyla sağlanacak. THY ile Anadolu Jet markalarının, Ercan, Hopa ve tüm iç hat (code share seferleri hariç) seferlerinde yüzde 50 indirim yapılacak. Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis, TSK'da subay, astsubay, uzman çavuş, uzman onbaşı, sözleşmeli er ile erbaş, askerlik hizmetini yapan er ve erbaşlara; ayrıca eş ve çocuklarına yüzde 50 indirim uygulanacak.

500 MARKA ÇOCUKLARIN YANINDA

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), şehit yakınları için kampanya başlattı. Kampanyaya 150 BMD üyesine ait 500 markanın destek verdiğini söyleyen BMD Başkanı Sami Kariyo, "Türkiye'nin Markaları Türkiye'nin Çocuklarıyla Beraber" sloganıyla bir kampanya başlattık. Derneğimiz bağış toplamıyor. Amacımız, kamuoyunda ve markalarımızdafarkındalık yaratmak" dedi. Kariyo, bağış yapmak isteyenleri, er ve erbaş şehitlerimizin ailelerine yardım yapan Mehmetçik Vakfı'na, rütbeli şehitlerimizin ailelerine yardım edenTSK Dayanışma Vakfı'na ve Emniyet Teşkilatı'nın vakfı TEYEV'e yönlendirdiklerini kaydetti.

HESAP NUMARALARI

TSK Dayanışma Vakfı: Ziraat Bankası Ankara Kızılay Şubesi: IBAN TR79 0001 0006 8539 0318 0350 01 
 TSK Mehmetçik Vakfı: Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şube TSK Mehmetçik Vakfı hesabı 
 Türk Emniyet Teşkilatı Şehitleri ve Malulleri Dul ve Yetimlerinin Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı (TEYEV): VakıfBank İstanbul Mecidiyeköy Şubesi: IBAN TR95 0001 5001 5800 7285 0991 33