Kırşehir'de önceki gün yapılan teröre lanet yürüyüşünde olaylar çıkmıştı. NTV'nin haberine göre kentin valisi Necati Şentürk ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundular, bazı ayrıntıları paylaştılar.

 

Olaylar esnasında protestocuları sakinleştirmek için TOMA'nın üstüne çıkma görüntüleriyle gündeme gelen Vali Şentürk, 25 kişinin gözaltına alındığını ve kamera kayıtlarının incelenmesine devam edildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Bahçeci ise, dikkat çeken bir bilgi verdi: "Dükkanı kundaklanan esnafın arasında şehit yakını da var."

"Dışarıdan gelen provokatörler"

"Olayları yapan ve katkı sağlayan hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum. Kundaklanan iş yerleri var. İtfaiye olarak, bu yangınları sıçramadan, büyümeden söndürdük. Bu yerlerin tamamı dükkan ve üzerindeki dairelerde yaşayan insanlar var" diyen Bahçeci'nin açıklamaları şöyle:

"Dükkanı yakılanlar arasında şehit yakını var"

"İtfaiyenin çalışmaları sırasında hortumunu kesen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İtfaiyenin hortumunu kesenlerin hangi vicdana sahip olduklarını anlayamıyorum. Bütün vatandaşları sağduyulu olmalıdır. Dükkanı kundaklanan esnafın arasında şehit yakını da var. Bunları ne için yaptınız, nasıl yaptınız, şehit yakınının dükkanı yakarak ne yapmak istediniz? Ben Kırşehir'in özellikle seçildiğini ve dışarıdan provokatörlerin olduğunu düşünüyorum."