Şehit Savcı Eşi: Bu Acıyı En Son Yaşayan Ben Olayım Diye Dua Etmiştim

2012 yılında Tunceli'nin Ovacık ilçesinde PKK tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un (34) eşi Cihan Uzun, "Allahım bu acıyı en son yaşayan ben olayım diye çok dua ettim. Ama olmadı." dedi.

"AYNI ACILARI TEKRAR YAŞADIM"

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi şehit savcı eşi Cihan Uzun'a 2,5 yıl önce yaşadığı acıları tekrar yaşattı. Şehit savcının eşi hakime hanımın acısını en iyi kendisinin anlayabileceğini ifade eden Cihan Uzun:


"Duyunca çok üzüldüm 2,5 yıl öncesine geri döndüm. Aynı acıları tekrar yaşadım. Hükümet değişmiş, bakanlar değişmiş, savcıların ismi değişmiş ama olay aynı, taziye cümleleri aynı her şeyi aynı gördüm. Değişen hiçbir şey yok uygulama yöntem aynı. Güvenlik zafiyeti çok açık."

"MAĞDUR SAVCI EŞLERİ DERNEK KURACAK KADAR OLDUK"

Şehit savcının eşi Uzun sözlerine: "Allah izin verirse Cumartesi günü şehit eşine İstanbul'a taziyeye gideceğim. Aileyi ziyaret edeceğim. O güne kadar beklemez giderdim ama mesaim var çalışıyorum. Bu süreçte ona destek olmak istiyorum. Çünkü oraya bakınca kendimi gördüm çocuklarına bakınca içim acıdı. Aynı şeyleri tekrar yaşadım. Eğer böyle giderse 3 yıl sonra bir daha yaşanacak. Böyle giderse mağdur savcı eşleri olarak bir dernek kuracak kadar olduk." diye devam etti.


"İSTANBUL İÇİN NE AÇIKLAMA YAPACAKLAR BİLEMİYORUM"

Uzun: "Ben Allah'a çok dua ettim bu acıyı en son yaşayan ben olayım diye. Ama bu olayı görünce tekrar dedim ki 'ne oluyoruz'. Artık adalete ve emniyete güvenmeyelim mi ne yapalım. Burada açık açık bir güvenlik sorunu var. Hadi ben Tunceli'deydim bana dediler ki; 'Tunceli terör bölgesi normal değil, olabilecek bir şeydi' ama şimdi İstanbul için ne açıklama yapacaklar bilemiyorum. Yani izahı yok bu konunun." diye konuştu.

"SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN ÖRGÜTLENMEYE NİYETİM VAR"

Şehit savcı eşleri olarak bir dernek kumaya niyeti olduğunu söyleyen Uzun, "Nasıl oluyor İstanbul'da adliyeye gelip odaya çıkıp savcı beyin yalnız olduğunu neden bildiler. Benim açmış olduğum bir davam var onda bir ilerleme olmadı devam ediyorken bu süreç bana doğru yolda olduğumu gösteriyor. Çünkü ben var olan bir ihmalin peşindeyim burada da ihmal var. Olan savcılara oluyor. Biz iki kişiydik Doğubeyazıt'ta şehit olan savcı beyin eşi ve ben şimdi üç kişi olduk. Sesimizi duyurmak için bir örgütlenmeye ve dernek kurmaya niyetim var." dedi.