Çağlayan Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesinden sonra Antalya'da terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak haklarında dava açılan 23 kişinin yargılanmasına başlandı.

İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde Berkin Elvan soruşturmasına bakan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, geçen 31 Mart'ta makan odasında terör örgütü DHKP-C üyesi grup tarafından rehin alındı. Polisin operasyon düzenlemesi üzerine savcı Kiraz, teröristlerce vurularak şehit edildi. Olayın ardından polis ekipleri 1 Nisan'da yurt genelinde örgüt üyelerine yönelik düzenlendiği eş zamanlı operasyonda Antalya'da çoğunluğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 22 kişiyi gözaltına aldı. Polisteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden üniversite öğrencileri 22 yaşındaki Emre Ş., aynı yaştaki Okan Ö. ile 23 yaşındaki Mehmet Devrim Z. tutuklanırken, 19 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanıkların avukatı Hakan Evcin'in de davaya şüpheli olarak dahil edilmesiyle sanık sayısının 23'e yükseldiği davanın ilk duruşması Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Duruşmaya tutuksuz yargılanan 20 sanıktan 17'si katılırken, Ankara Cezaevi'ndeki sanık Mehmet Devrim Z. ise sesli- görüntülü bilişim sistemi üzerinden katıldı. Tutuklu diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı. Çok sayıda sanık yakını ile avukatın da takip ettiği dava nedeniyle adliyeye polis takviyesi yapıldı.

Mahkeme heyeti duruşmaya katılmayan diğer sanıkların ifadesinin alınması ve dosyadaki diğer eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 7 Temmuz'a erteledi.
Kaynak : DHA