Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin karayoluna tuzakladığı patlayıcıyı, polis zırhlı aracının geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan 3 Özel Harekat polisinden 46 yaşındaki Ramazan Akyürek'in cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından memleketi Konya'ya getirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli olan Ramazan Akyürek, yaklaşık 1 yıl önce, terör olayları nedeniyle sürdürülen operasyonlara katılmak için geçici görevle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gitti. Yaklaşık 1 aydır da Mardin'de görev yapan Ramazan Akyürek, dün teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düştü. Şehit polisin cenazesi Mardin'de düzenlenen törenin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burdaki işlemlerinin ardından Akyürek'in cenazesi karayolu ile memleketi Konya'ya getirildi.

Şehit polisin cenazesi daha sonra helallik alınmak üzere Selçuklu ilçesi Aydınlık Evler Mahallesi'nde bulunan evine getirildi. Eşi Münire, çocukları Ömer ve Merve Akyürek ile evin önüne toplanan yüzlerce vatandaş şehidin tabutu başında gözyaşı döktü. Şehit polisin küçük kızı Merve ise babasının şapkasını takarak tabutun başında bekledi. Akyürek'in cenazesi helallik alındıktan sonra morga kaldırıldı.

Şehit Ramazan Akyürek'in cenazesi yarın öğle namazını müteakip Sarayönü'ye bağlı Başhüyük Mahallesi mezarlığında toprağa verilecek.