İstanbul Sultanbeyli’de Fatih Polis Merkezi’ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından olay yerinde inceleme yaparken, teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube MüdürüBeyazıt Çeken, memleketi Konya’da toprağa verildi. Üçüncü sınıf emniyet müdürü rütbesindeki şehit Beyazıt Çeken'incenaze törenine İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Evli 2 çocuk babası olan emniyet müdürü Beyazıt Çeken'in cenazesi dün akşam uçakla Konya'ya getirilerek Beyhekim Devlet Hastanesi morguna konuldu. Memleketi Cihanbeyli İlçesi’nde toprağa verilmesi planlanan şehidin cenazesinin, ailesinin isteği üzerine Konya’da defnedilmesine karar verildi. 

EMEKLİ POLİS BABA: TEDBİRLİ OLMASINI İSTEMİŞTİM 

Sabah saatlerinde Beyhekim Devlet Hastanesi önüne gelen vatandaşlar ve polis eşleri, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Polise uzanan eller kırılsın', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Emekli polis memuru olan baba Mehmet Çeken, akrabaları ile birlikte hastane bahçesinde taziyeleri kabul etti. 

Oğluyla birkaç gün önce cep telefonuyla görüştüğünü ve dikkatli olması için uyardığını anlatan baba Mehmet Çeken, "En son görüştüğümüzde nasıl olduğunu sordum ve kendisine tedbir almasını istedim. Teyakkuzda ol dedim. 'Tamam baba' dedi. Kendim polis olduğum için polislerin sıkıntısını biliyorum. Ama takdiri ilahi. Kader böyleymiş. Acımız büyük. Oğlum daha genç yaşta şehitlik mertebesine yükseldi, vatan sağ olsun" dedi. 

'TÜRK- KÜRT KARDEŞLİĞİNİ KİMSE BOZAMAYACAK' 

Şehit emniyet müdürü Beyazıt Çeken'in amcası Mahmut Çeken, saldırının Türk- Kürt kardeşliğini bozmak için yapıldığını söyledi. Bu kardeşliğin kesinlikle bozulamayacağını ifade eden Mahmut Çeken şöyle dedi:



"Özellikle Cihanbeylili olması seçilmiştir. Buradaki insanları görüyorsunuz. Yarısı Türk yarısı Kürt’tür. Hepimiz Türk- Kürt olarak birbirimizle kaynaşmışız. Bu vatana hainlik yapmak isteyenler, bu vatana bölücülük yapmak isteyenler, bu kardeşliği kesinlikle bozamayacaktır. Bizim kardeşliğimiz şehidin annesi Kürt, babası Türk’tür. Biz birbirimize kenetlenmiş insanlarız. Bunların özellikle bu Cihanbeyli’yi seçmesi, Kürt kardeşliğine sıkılan bir kurşun olarak görülmelidir. Ama bu oyun tutmayacak, bu plan tutmayacak. Bu insanlar birbirine düşmeyecek." 

EŞİ YARDIMLA AYAKTA DURDU

Daha sonra şehit emniyet müdürü Beyazıt Çeken’in cenazesi ambulansla Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu’ndan alınarak kayınvalidesi İpek Poslu’nun, Selçuklu İlçesi Elitkent Sitesi'nde bulunan evinin önüne getirildi. Türk bayrakları ile donatılan site bahçesine giren ambulans evin önünde bekletilirken dua okundu ve helallik istendi. 



Dua edilirken ambulansın yanına gelen şehit emniyet müdürü Beyazıt Çeken’in eşi diş hekimi Kübra Çeken’in, yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durduğu gözlendi. 

Bir yakınının kucağında bekleyen oğlu 3 yaşındaki Cevdet’in olup bitenlerden habersiz çevresindekilere bakması dikkat çekti. 

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI 

Şehit emniyet müdürü Beyazıt Çeken için öğle namazının ardından Musalla Mezarlığı içindeki tarihi Namazgah’ta cenaze namazı kılındı. Burada düzenlenen törene şehidin ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek’in yanı sıra eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, polisler ve vatandaşlar katıldı.



Cenaze namazına katılan şehidin bir yakının Türk Bayrağı’na sarılı tabutun başında nöbet bekleyen polislerin terini silmesi dikkat çekti. Cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehit emniyet müdürü Beyazıt Çeken'in ay- yıldızlı bayrağa sarılı tabutu Musalla Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliğe getirildi. 

Emekli polis baba Mehmet Çeken, oğlu şehit emniyet müdürü Beyazıt Çeken'in tabutuna son kez dokundu. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından şehit emniyet müdürü Beyazıt Çeken toprağa verildi.