Van'da terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen Özel Harekat Polisi Önder Ertaş'ın Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına yakınları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, askeri ve mülki erkan, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada şehit polis memurunun babası Durmuş Ali Ertaş'a taziyelerini iletti. 

Cenaze namazını kıldıran İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran, şehit düşen Önder Ertaş'a rahmet diledi, terörle mücadele edenler için de dua etti. Şehit polisin naaşı, cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Edirnekapı Polis Şehitliğine götürüldü.

BABA HANİ GİTMEYECEKTİN

Cami avlusu ise Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin kızı Erva'nın babasının tabutuna sarılarak, “Baba hani gitmeyecektin” demesi yürekleri dağladı. Öte yandan, şehidin eşi ve annesi tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Elindeki oyuncağıyla şehit babasına son kez baktı

Şehidin 4 yaşındaki oğlunun elindeki oyuncağıyla babasının tabutuna bakması da yürekleri burktu.

Van'da 12 teröristin öldürüldüğü operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Önder Ertaş 17 yıllık polis memuruydu. Adanalı olan Ertaş, 2 çocuk babasıydı.