Şırnak'ın Silopi ilçesinde özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu polislerden 4'ü şehit olmuş, 1'i yaralanmıştı. Şehit polislerden 29 yaşındaki Resul Kayaoğlu'nun naaşı memleketi Elazığ'a getirildi. Şehit Kayaoğlu için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Meslektaşlarının omuzlarında alana getirilen şehidin naaşını, gören yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin naaşının başında ise Şırnak'tan gelen mesai arkadaşları nöbet tuttu.

Törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Elazığ milletvekilleri, çok sayıda emniyet ile askeri personel, şehidin babası Ali Kayaoğlu, kardeşleri ve yakınları katıldı. Bakan Işık, protokol ile birlikte şehidin ailesine taziyelerini iletti.

"TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK"

Şehit Kayaoğlu için saygı duruşunda bulunulmasının ardından öz geçmişi okundu. Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, "Hain bir saldırı neticesinde vatanımızın bir evladını daha şehit verdik. Acımız derin öfkemiz büyüktür. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Vatanın birlik bütünlüğünü kamu düzenini bozarak kaos ortamı oluşturacak eylemler bizleri asla yıldırmayacaktır. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" dedi.

"İNSAN MÜSVEDDELERİ EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLARDIR"

İçi acıdığını ve acıya kelime bulmakta çaresiz olduğunu ifade eden Vali Murat Zorluoğlu ise, şehitliğin hakka yürümenin en güzel yolu olduğunu söyledi. Vali Zorluoğlu, "Resul Kayaoğlu ne ilk şehidimiz, ne de son şehidimiz olacaktır. Bu mukaddes topraklarda var olmanın ve huzur içinde yaşamanın bedeli maalesef hep ağır olmuştur. Bu milletin, memleketin şanını, şerefini, onurunu, namusunu ayakta tutabilmek büyük fedakarlıklar yapılarak ve binlerce şehit verilerek sağlanabilmiştir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki biz millet olarak, birlik, beraberlik, kardeşlik, hak ve merhametten asla vazgeçmeyeceğiz. Ama yine bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki onların kanları yerde kalmayacak, bu saldırıları yapan insan müsveddeleri en ağır şekilde cezalandıracaklardır" diye konuştu.
Dua edilmesinin ardından cenaze namazı için şehidin naaşı Sürsürü Mahallesi'nde bulunan Mevlana Camisi'ne götürüldü.