Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'nın kurduğu mayınlı tuzağın patlaması sonucu şehit olan polis memuru Şahin Polat Aydın'ın Ankara'nın Güdül ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Şehit polisin 22 yaşında olduğu ve 3 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Babası Süleyman Aydın'ın da özel harekat polisi olduğu öğrenilen şehidin, babasının da Şırnak'ta görev yaptığı belirtildi.

“ÜNİFORMAYI 3 AY ÖNCE GİYDİ”
Şehidin acı içindeki annesi Hülya Aydın, "Benim oğlum çok gençti, oğlumun katilleri bulunsun. 3 ay önce gitti oraya. 22 yaşında ne demek ya, üniformayı 3 ay önce giydi. Şahin’im benim, kınalı kuzum gitti. Nur yüzlü oğlum gitti. ‘Anne, seni çok özledim’ diyordu" ifadelerini kullandı.

“İYİYİM MERAK ETME, SIKINTI YOK”
Dayısının oğlu ise, şehit polis Aydın ile iki gün önce konuştuğunu belirterek, “Şırnak’ta hain bir saldırıya şehit verdik. Allah mekanını cennet eylesin. Haberi bugün sabah 10.00’da aldık. İşten çıkıp geldik. Benimle yaşıttı, beraber doğduk beraber büyüdük. Hayali polis olmaktı, babası da polis zaten. Tayine gelecekti, izinler iptal olmuştu. Ortalık durulunca gelecekti. İki gün önce konuştuk; ‘İyiyim, merak etme. Sıkıntı yok’ demişti” diye konuştu.
Şehit polisin cenazesinin yarın Ankara'ya getirileceği bildirildi. 
Şehit polis 3 ay önce göreve başlamıştı Polat Aydın