Şehit polis memuru Sadık Özkan'ın (25) cenazesi, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan alınarak helikopter ile Tufanbeyli ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'ne getirildi.

Bekar ve 3 yıllık polis memuru olan Sadık Özkan'ın cenazesi kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.

Dede Celal Bilgi, cenaze helikopterden indirildikten sonra torununun fotoğrafına ve tabutuna sarıldı. Baba Hacı Bayram Özkan ise oğlunun fotoğrafını öpüp gözyaşlarına boğuldu.

Daha sonra cenaze aracına konulan şehidin naaşı baba ocağına doğru yola çıkartıldı. Kalabalık grup bu sırada teröre lanet okuyarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

Şehidin cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla baba ocağına getirilerek taziye çadırına konuldu. Şehit burada birinci derecedeki yakınlarına gösterildi. Bu arada, şehidin annesi Kadiriye Özkan ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının yürek yakan ağıtları kadın ve erkek polisleri de ağlattı. Taziye çadırından çıkartılan cenaze, mahalle meydanına götürüldü.

Şehidin annesi Kadiriye Özkan, yakınlarının ve polislerin yardımıyla ayakta güçlükle durdu. Şehit annesi, "Oğlum gitti, yandım ben, yaktılar beni" diyerek ağıt yaktı.

Mahalle meydanında öğle namazının ardından binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı kılındı.

Daha sonra şehidin cenazesi mahalle mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

Törene, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de katıldı.