Şehit Eşi ve Anasının Yürek Yakan Sözleri: Kalkın Diyorum Kalkmıyorlar
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda, tayin nedeniyle mesai arkadaşlarıyla vedalaşırken şehit olan polis memuru 35 yaşındaki Ahmet Gülbahar ile oğlu 5 yaşındaki Hüseyin Utku Gülbahar'ın cenazeleri, memleketleri Kahramanmaraş'a getirildi. Kucağında 1.5 yaşındaki kızı Reyyan'la, eşi ve oğlunun cenazesinin bulunduğu uçaktan gözyaşlarıyla inen Betül Gülbahar, "Kalkın diyorum, kalkmıyorlar" diyerek gözyaşı döktü.
VATANDAŞLAR KARŞILADI
Çınar İlçesi yakınlarındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği'ne dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda polis memuru Ahmet Gülbahar şehit oldu, oğlu Hüseyin Utku ise yaşamını yitirdi. Konya'ya tayini çıkması nedeniyle eşi Betül ile 1.5 yaşındaki kızı Reyyan'ıAfşin'de bırakıp, kayınpederi İbrahim Demir, kayınvalidesi Gülden Demir ve oğlu Hüseyin Utku ile birlikte ev eşyalarını toplamak için son kez gittiği Diyarbakır'da mesai arkadaşlarıyla vedalaşırken şehit olan polis memuru Ahmet Gülbahar ile oğlunun cenazesi, Diyarbakır'daki törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklaKahramanmaraş'a getirildi. Şehit polis ile oğlunun cenazesini Kahramanmaraş Havaalanı'nda; annesi Şadiye, kardeşleri, akrabaları ile Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Emniyet Müdürü Servet Yılmazve vatandaşlar tarafından karşılandı.

'KALKIN DİYORUM, KALKMIYOLAR'
Betül Gülbahar, kucağında 1.5 yaşındaki kızı Reyyan ile birlikte oğlu ve şehit eşinin bulunduğu uçaktan inerken uzun süre gözyaşı döktü. Polislerin yardımıyla aprondan yürüyerek çıkan Betül Gülbahar, "Kalkın diyorum, kalkmıyorlar" diyerek ağıt yaktı. Havaalanına sandalyede oturarak katılan şehidin annesi Şadiye Gülbahar ise "Kuzularımı aldılar, niye kalkmıyorlar?" diyerek sinir krizi geçirdi. Kayınpederi İbrahim Demir ile kayınvalidesi Gülden Demir'in de ağır yaralandığı saldırıda şehit olan polis memuru Gülbahar ile oğlu Hüseyin Utku Gülbahar'ın Türk bayraklarına sarılı cenazeleri, polislerin omuzlarında taşınarak cenaze aracına konuldu ve ikindi vakti defnedilmek üzere Afşinİlçesi'ne götürüldü.

ŞEHİT MEMLEKETİ ELAZIĞ'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Öte yandan PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polismemuru Yakup Kılınç'ın naaşı da, memleketi Elazığ'da kılınan cenaze namazının ardındanpolis şehitliğinde toprağa verildi.
CENAZENİN ARKASINDAN YÜRÜDÜLER
Şehit polis memuru Yakup Kılınç'ın naaşı Diyarbakır'dan Elazığ'a getirilerek, İzzetpaşa Cami'inde öğlen namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze Namazı'na ElazığValisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Elazığ Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polis Yakup Kılınç'ın naşı cami çıkışı omuzlarda tekbirlerle taşındı. Şehidin babası Mahmut Kılınç, Vali Zorluoğlu ile cenazenin arkasından yürüdü.

3 YAŞINDA KIZI VARDI
Şehit polis Yakup Kılınç'ın naşı polis şehitliğine getirilerek burada toprağa verildi.
Özgül Kılınç ile evli olan şehit polis Yakup Kılınç'ın 3 yaşında Şeyma Nisa adlı bir kızı olduğu öğrenildi. 26 yaşındaki şehit polis Yakup Kılınç'ın ilk görev yerinin Diyarbakırolduğu öğrenildi.
YOĞUN BAKIMDA OLAN BABA, ŞEHİT OĞLUNU UĞURLAYAMADI
Diyarbakır'daki patlamada şehit düşen Adıyamanlı Nazif Kaplan'ın olay esnasında ameliyatta olan babası ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Şehidin babası oğlunu son yolculuğuna da uğurlayamadı.
Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit olan Adıyamanlı Polis Memuru Nazif Kaplan'ın cenazesi (29),Diyarbakır'daki törenin ardından memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesine getirildi.
TÜRKÇE VE KÜRTÇE AĞITLAR YÜKSELDİ
Önce baba evine getirilen şehidin naaşını taşıyan cenaze aracı sokağa girdiğinde Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yükseldi. Baygınlık geçiren şehidin yakınları vatandaşlar tarafından omuzlarda ambulansa taşındı. Baba ocağına son kez getirilen şehit Nazif Kaplan'ın cenazesi daha sonra Çağrı Camii'ne götürüldü. Tekbir seslerinin yükseldiği cenazede gözyaşları sel oldu aktı.
"ŞEHİDİMİN ÇOCUĞU"
Şehidin eşi Fatma Kaplan cenazeye kucağında 1 buçuk yaşındaki çocuğu Ali Eymen ile birlikte bayan polislerin yardımıyla geldi. Ayakta durmakta güçlük çeken Fatma Kaplan, kucağındaki Ali Eymen'i göstererek, "şehidimin çocuğu" diyerek ağıtlar yaktı. Şehit eşinin bu sözleri yürekleri dağladı.
Şehidin annesi Bedriye Kaplan ise yakınlarının yardımı ile tören alanına getirildi. Kürtçe ağıtlar yakan acılı anne, tabuta sarılarak Kürtçe "Kurban olduğum Nazif, hakkımı helal ediyorum" dedi. Cenazede sinir krizleri geçiren aile yakınları ambulansa taşındı.