Diyarbakır Sur’da dün gerçekleştirilen operasyonlarda şehit düşen Mustafa Hakan Kaçar için memleketi Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesine bağlı Çalça köyünde cenaze töreni düzenlendi.
Cenaze törenine katılan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, taziye çadırını ziyaret ederek vatandaşlara başsağlığı dileklerini iletti. Bu sırada vatandaşlar Halkların Demokrasi Partisi (HDP) milletvekillerinin neden dokunulmazlıklarının kaldırılmadığını ve yargılanmadıklarını sorması üzerine Köksal, iktidara eleştirerek, “Dokunulmazlığın kaldırılması için sadece CHP olarak biz dilekçe verdik. AK Parti buna yanaşmıyor, çoğunluk onlarda şu anda biliyorsunuz iktidar partisi onlar. Yanaşmıyorlar, bizim bu konuda biliyorsunuz sayısal çoğunluğumuz yetmiyor. Biz kaldırın razıyız her hangi bir yaramaz yok anlımız ak, başımız dik dedik ama AK Parti buna yanaşmıyor” dedi.
Bir başka vatandaş ise “Bana görev verin onları ben öldüreyim yeter artık” deyince CHP’li Köksal, terör olaylarında ihmaller olduğunu öne sürerek, “Çözüm süreci, kendi çocukları paralı askerlik yapanlar, fakir fukaranın çocukları şehit olurken sadece taziyede bulunuyorlar. Ama bakın şehit cenazelerine hepsi gariban evlerden çıkıyor, yoksul çocuklar bunlar. 3 sene boyunca Türk Silahlı Kuvvetlerine dokunmayın denildi. Valilere, Kaymakamlara operasyon yapmayın denildi. 3 sene ABD’nin lafı ile onların müttefiki olduğu için onların orada güçlenmesine vesile oldular. Benim genel başkanım uyardı ‘yapmaz, olmaz, bunun sonucu kötüye gider’ diye” konuşurken, Köksal’ın konuşmasını bir vatandaş keserek, “Burası siyaset yeri değil hanımefendi. Benim de canım acıyor. Ben de onun için geldim, benim de yeğenim” diye bağırmaya başladı. Daha sonra vatandaşlar arasında bir süre ‘siyaset yapılıyor' polemiği yaşanırken, Köksal ise vatandaşa cevap vermeyerek taziye dileklerine devam etti.