Üniversite Caddesi üzerinde bir alışveriş merkezi önünde toplanan bir grup Eskişehirli vatandaş, Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu’nun ailesine taziye ziyareti için araç konvoyu oluşturdu. Hem araç hem de motosikletlerin katıldığı konvoyda araçlarına büyük Türk bayrağı asıp, ellerine de yine bayrak alan vatandaşlar terörü lanetledi. Çalınan kornalar eşliğinde kısa bir şehir turu atan grup, daha sonra Kumlubel Mahallesi Üstün Sokak'ta bulunan şehit Yusuf Haldun Uslu’nun baba ocağına geldi. Burada şehit ailesine taziyelerini iletmek için bekleyen topluluk kısa bir süre bekledikten sonra şehit babası Adem Uslu taziyeleri kabul etmek için aşağı indi. Baba Uslu’ya taziye dileklerini ileten vatandaşlar, şehit babasının elini öptü.

“ŞEHİDİME DUA İSTERİM”
Ardından taziye ziyaretine gelen vatandaşlarla konuşan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu’nun babası Adem Uslu, gruba hoş geldiniz diyerek, teşekkür ettiğini söyledi. Uslu, “Eksik olmayın, yüreğinize ve ayağınıza sağlık. Çok memnun oldum. Şehidime dua isterim. Bütün şehitlerimize de dua isterim. Söyleyeceğim budur” ifadelerini kullandı.

“BİZLER DE SENİN BİR EVLADINIZ”
Grup adına baba Adem Uslu ile konuşan Aykut Tosunoğlu, acılarının taze ve büyük olduğunu ve herkesin bu vatanın evladı olduğunu söyledi. Tosunoğlu, “Hepimiz bu topraktan geldik, bu toprağa gideceğiz. Allah senin oğlunun böyle bir mertebeye ulaşmasına yardım etti. Keşke hepimiz o mertebeye ulaşabilsek. Şehitlik mertebesine ulaşıp Peygamber Efendimiz’e komşu olabilsek. Yusuf kardeşimiz biliyoruz ki şuan Peygamber Efendimiz’in komşusu. Rabbimizin sevdiği kullarından, hem şehitlik mertebesine ulaştı hem de cuma günü mübarek günde hayata gözlerini yumdu. Senin acını hafifletir mi bilmiyoruz ama bizler de senin bir evladınız” şeklinde konuştu.

“BENDE NAÇİZANE ŞEHİDİM İÇİN VE DE TÜM ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİYORUM”
Şehit babası Adem Uslu ise, “Vatan hepimizin vatanı, devlet hepimizin devleti. Hepimiz aynı milletiz, hepimiz bu yolda yürümek zorundayız. Şehitlik için elimizden geleni yaparız, bende olsam bugün yine giderim. Şehitlik ayrı bir olay, bunun için de size çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Belki burada bir sürü şehit aileleri vardır, şehitlerimizin yakınları vardır. Onlara da Allah-u Teala rahmet eylesin, hepimiz dua edeceğiz. Dua bekliyorum. Bende naçizane şehidim için ve de tüm şehitler için dua ediyorum” dedi.
Vatandaşlar, şehit babası Adem Uslu ve yakınlarıyla birlikte tüm şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra taziye ziyaretini sonlandırdı.